Rijbewijskeuring nodig?

Heeft het CBR aangegeven dat u gekeurd dient te worden voor uw rijvaardigheid? RijbewijsBelang doet er alles aan om uw keuring zo snel en zorgvuldig mogelijk in orde te maken. Op diverse locaties door heel Nederland kunt u terecht voor een keuring. 

Keuringen 

Bij RijbewijsBelang kunt u terecht voor diverse soorten keuringen omtrent uw rijbewijs. De volgende keuringen worden door hen uitgevoerd: 

 1. Vorderingsprocedure bij alcohol en drugs
 2. Gezondheidsverklaring bij alcohol en drugs
 3. Gezondheidsverklaring bij ADHD en autisme
 4. Gezondheidsverklaring psychiatrische aandoening
 5. Second opinion
 6. Beëindiging alcoholslot

Hoe werkt het?
De afhandeling van de keuring vindt plaats aan de hand van een aantal stappen. 

1. Contact opnemen

Nadat u te horen heeft gekregen dat u gekeurd dient te worden, neemt u contact op. Voor een gezondheidsverklaring kunt u vervolgens gelijk een afspraak inplannen. In geval van een vorderingsprocedure bespreken we eerst de stappen en vervolgens maakt u via het CBR een. 

2. Bloed- en of urinetest

Bij keuringen wegens drugs en/of alcohol ondergaat u een extra test. In geval van alcohol is dit een bloedtest. Bij drugs is dit een urinetest. RijbewijsBelang kan u vertellen welk laboratorium uw test het snelst afgerond kan hebben. Omdat u uiteraard zo snel mogelijk uw rijbewijs terug wilt, is het handig vooraf even te informeren!

3. Gesprek met psycholoog en psychiater

Tijdens het gesprek worden er vragen gesteld omtrent uw gezondheid, leefgewoonten en rijgedrag.

4. Rapportage opstellen

Aan de hand van het gesprek wordt een rapportage opgesteld. Indien u een bloed- en/of urinetest heeft moeten doen, worden deze resultaten uiteraard ook meegenomen. 

5. De uitslag

Het rapport ontvangt u 3 weken nadat het gesprek heeft plaatsgevonden. In geval van drukte kan dit uiteraard wat langer duren. Als u vervolgens geen bezwaar maakt, stuurt RijbewijsBelang uw rapport door naar het CBR voor de afhandeling. 

Kosten
Een vorderingsprocedure in verband met alcohol en drugs wordt direct verrekend met het CBR. De keuring voor uw gezondheidsverklaring dient u wel zelf direct te betalen. Een gezondheidsverklaring naar aanleiding van een psychische aandoening of ADHD en autisme kost € 218,61 exclusief btw. Bij een gezondheidsverklaring in geval van drugs en/of alcohol betaalt u hetzelfde tarief. Bovenop deze kosten volgen nog wel de laboratoriumkosten voor het bloed- en/of urineonderzoek. 

De kosten voor een herkeuring, tweede onderzoek of een gecombineerd onderzoek bedragen € 262,35 exclusief btw. 

Locaties
RijbewijsBelang bevindt zich door heel Nederland zodat er altijd wel een locatie in uw buurt is. U kunt terecht op de volgende locaties: 

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Zwolle