Rij instructeur word je niet zomaar

De auto is een prachtige uitvinding. Nooit eerder konden de meeste mensen zo snel langere afstanden overbruggen. En het is niet eens weggelegd voor de allerrijksten. Voor veel mensen is het leven op de weg dan ook ideaal. Buschauffeurs, vrachtwagenbestuurders en taxirijders, de wereld ligt vol met beroepen die vanachter een stuur op de grote weg uitgevoerd worden. Eentje waar je niet zo snel aan denkt maar die cruciaal is, is de rij instructeur. Iemand moet je toch uitleggen hoe het zit? In deze blog vertel ik je over het beroep als rij instructeur. Hoe word je het? En wat biedt het buiten een kantoor op wielen? Lees je mee?

Opleiding bij Jonge Pier

Voor de meeste beroepen heb je een opleiding nodig. Niet zo gek want op die manier kan je je ervan verzekeren dat je werk door en door kent. Tijd dus om in de boeken te duiken. Zeker wanneer het om beroepen gaat die als gevaarlijk kunnen worden beschouwen, is het belangrijk om aan alle gestelde eisen te voldoen. Als rij instructeur moet je altijd alert zijn, geduld en begrip hebben en compleet op de hoogte zijn de verkeersregels. Bij Jonge Pier bieden ze volledige opleiding rij instructeur aan.

Geen dag hetzelfde

Als rij instructeur is er geen dag hetzelfde. Je krijgt allerlei verschillende leerlingen naast je zitten. Van enigszins ervaren chauffeurs tot mensen die nog nooit met de voeten op de rem of het gas hebben gestaan. Het is jouw taak hier iedere keer weer op aan te passen en een mooi lesprogramma voor deze mensen samen te stellen zodat ze helemaal worden klaargestoomd voor het examen. Ieder ritje is op deze manier weer anders en dat betekent dat geen enkele dag hetzelfde is. En je zit ook nog eens de hele dag op de weg, mooier kan het toch niet?

Ieder zijn eigen verhaal

Iedereen die bij je in de auto stapt heeft zijn of haar eigen verhaal en reden om te willen autorijden. Dit zorgt ervoor dat je naast het alert blijven ook de mogelijkheid hebt om interessante mensen te leren kennen, gedurende die paar uurtjes in de week. Natuurlijk gebeurt dit altijd op professionele wijze. Het maakt dit beroep nog mooier omdat je verbonden voelt met de mensen om je heen. Jij mag ze wat leren waar ze hun hele leven plezier van gaan hebben. Als dat je toch geen warm gevoel geeft!