Retro fashion met Björn Borg

Vroeger op de middelbare school moest je je aan strikte kleding voorschiften houden om cool te zijn. En dan heb ik het niet over voorschriften voorgeschreven door de school zelf, maar gemaakt door en voor de leerlingen. Zo waren Uggs een tijdje heel cool, maar ook broeken met wijde pijpen, zo wijd dat ze over je schoenen heen vielen. Ook de bekende Björn Borg boxers waren een musthave, voor zowel de jongens als de meiden. Er waren twee opties: met gym droeg je je eigen, meestal driehoekige ouwe onderbroek, of je droeg een gloednieuwe Björn Borg boxer en liet dan de rand met de naam boven je broek uitsteken. Je was zo cool als je deze kleding droeg, het voelde alsof je echt bij een clubje hoorde.

Nu maakt fashion vaak een terugkeer, en dingen waarvan je denkt dat die tot het verleden behoren komen terug naar boven. Zoals de broeken met wijde pijpen trend, die iedereen nu weer draagt, het liefst met een hoge taille. Ook de crop top, een bekend kledingstuk uit de jaren zeventig wordt tegenwoordig weer volop gedragen, het liefst in de zomer of tijdens feest avondjes. Plateauzolen op sneakers en laarzen a la de Spice Girls van de jaren negentig zijn helemaal terug, en ook de bekende boxers van weleer! Een leuk idee om dus al je goede kleding te bewaren, want je weet maar nooit wanneer het terug komt. Mijn vader had dozen vol oversized truien van Puma en Calvin Klein in de garage staan. Deze waren uit zijn jeugd, toen het merk ook nog niet zo duur en bekend was. Nu zou één trui van dit merk al snel tegen de honderd, honderdvijftig euro kosten. Maar ik kreeg dozen vol vintage truien, die zo groot en zacht waren dat ik ze als oversized jurkjes kon dragen. Heerlijk!

Wees dus niet bang je merkkleding of gewoon leuke kledingstukken goed te bewaren en verzorgen, voor later. Hoe leuk zou het zijn als jouw kleding doorgegeven wordt aan je kind, en dat die er later weer in naar school in zou gaan? Oke, boxers zou je kind niet snel overnemen. Maar die kan je gelukkig gewoon nieuw kopen; want sommige merken zoals Björn Borg raken niet uit de mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *