Pre employment screening

De juiste pre-tewerkstellingsscreeningservice vinden

Pre Employment Screening is veel meer dan het screenen op sollicitanten met een hoog risico en het filteren van onbetrouwbare kandidaten. Het doel van de screening is om een ​​ideale match voor beide partijen te vinden en een positieve en lonende werkrelatie te garanderen tijdens het sollicitatieproces. Het is daarom van vitaal belang dat er een goede beoordeling is of de potentiële kandidaat al dan niet over alle eigenschappen van een succesvolle werknemer beschikt, waaronder netheid, stiptheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid en kennis van relevante wetgeving op de werkplek. De screening zal helpen bij het elimineren van die sollicitanten met een slechte werkethiek en gedragingen die schadelijk zijn voor het bedrijf waarvoor ze werken.

De eerste fase van de pre-tewerkstellingsscreening

In de eerste fase van de pre-tewerkstellingsscreening wordt de informatie van de kandidaat gecontroleerd door middel van een vragenlijst. Het vereist een grondige controle van de spelling, grammatica en interpunctie, aangezien dit indicatoren zijn van iemands vermogen om te communiceren. Bovendien moet er worden gecontroleerd op inconsistenties in de verstrekte informatie, zoals datums, plaatsen of andere contactgegevens die niet in de vragenlijst worden herhaald. Verificatiecontroles bestaan ​​uit het verifiëren van informatie in cv’s en referentiecontroles. Om de nauwkeurigheid van referenties te garanderen, moet het bedrijf verificatie uitvoeren met behulp van hun interne HR-afdeling. Dit proces is ook een belangrijke stap om het screeningsbedrijf te verzekeren dat de aanvrager inderdaad contact heeft opgenomen met de referentie.

Gedetailleerde rapporten

Opdat een pre employment screening dienst nuttig zou zijn voor een werkgever, moet deze gedetailleerde rapporten verstrekken. Dit omvat informatie zoals strafregisters, kredietcontroles, rijgegevens, educatieve informatie, financiële informatie en meer. Hoe grondiger het rapport, hoe groter de kans dat de sollicitant in staat zal zijn om het dienstverband met succes af te ronden. Dit type rapport kan ook helpen bij het bijhouden hoe vaak een nieuwe werknemer bij zijn potentiële werkgever uitcheckt. Dit betekent dat de werknemer een strafblad heeft of een slechte arbeidsethos heeft. Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van pre employment screening diensten, dan kunt u overwegen een pre-employment antecedentenonderzoek te doen.