Plan een personeelsfeest voor na de corona maatregelen

Plan een personeelsfeest voor na de corona maatregelen

De corona crisis is nog steeds bezig, maar er zijn enkele vooruitzichten naar een wereld waarin het oude normaal weer terugkomt. Geen 1,5 meter afstand meer, geen mondkapjes in het OV en werknemers kunnen gewoon weer naar kantoor. Het thuiswerken heeft een snelle ontwikkeling meegemaakt dankzij het virus. Teams, Hangouts en Skype zijn razendpopulair en zorgen ervoor dat collega’s elkaar nog spreken en zien. Toch blijft het nog even afwachten wanneer alles weer volledig gaat draaien. Om iedereen straks weer goed op kantoor te kunnen ontvangen is het een leuk idee om een welcome back personeelsfeest te organiseren. Hoe pak je een welcome back party goed aan? Dat lees je hieronder.

1. Wacht tot het officieel weer mag

De eerste stap is wachten. Momenteel is nog steeds de 1,5 meter regeling actief en er is nog niet bekend wanneer dit gaat veranderen. Wacht dus tot dit is opgeheven en collega’s weer veilig op kantoor en in een feest setting mogen komen. Check ook eerst bij het personeel of ze zich comfortabel voelen om naar een personeelsfeest te komen. Mogelijk dat sommige mensen de komende periode nog angstig blijven voor het virus. Als er een tweede golf met besmettingen ontstaat is het beter om nog even te wachten met het houden van het personeelsfeest. Wel kan je alvast gaan plannen.

2. Uitnodigen en plannen

Wanneer de kogel door de kerk is en je zeker weet dat je een personeelsfeest gaat organiseren begint het regelwerk. Geef je het feest op kantoor? Of wil je juist naar een feestlocatie of wil je een activiteit doen in teamverband? Bedenk dus goed met welk doel je het personeelsfeest geeft. Is het om gewoon bij te praten hoe iedereen door de corona crisis is gekomen? Of is het ook voor teambuilding. Een personeelsfeest is ook altijd een goed moment om kort te presenteren waar de organisatie de komende maanden mee bezig is, maar laat dit niet de boventoon nemen. Mensen komen ook voor de gezelligheid. Het plannen van een personeelsfeest wordt vaak gedaan door de Human Resources afdeling. Verdeel de takenlijst en wijs eindverantwoordelijken aan zodat alles op tijd af komt. Verstuur de uitnodiging op tijd de deur uit! Begin met een save the date e-mail zodat iedereen het personeelsfeest alvast in zijn of haar agenda kan zetten. De exacte invulling hoef je dan nog niet te weten, dat komt in een latere mail of blijft een verrassing tot het feest. Inspiratie nodig voor het personeelsfeest? Neem dan een kijkje op www.fundustry.nl