Particulier of zakelijk internet, wat zijn de verschillen?

Als je een eigen onderneming hebt zal je vast en zeker veel zakelijke internet pakketten om je oren heen gesmeten krijgen. Als je deze nog nooit hebt bekeken zou ik zeker een keertje de moeite nemen om dit te doen. Zakelijke pakketten bieden namelijk veel voordelen die je als particulier vaak niet hebt. Wat de verschillen nou precies zijn zullen we je in dit artikel uitleggen, dus lees vooral verder!

De grootste verschillen

De verschillen tussen zakelijk of particulier zitten hem vooral in de extra diensten die je krijgt aangeboden bij zakelijke pakketten. En deze diensten zijn meestal niet beschikbaar voor de consument. Zo kun je zakelijk bijvoorbeeld een statisch IP krijgen of gebruik maken van een netwerk voor pin betalingen. Daarnaast heb je te maken met een hele andere helpdesk. Omdat een stabiele verbinden zakelijk vaak een stuk kritieker is dan voor de consument krijg je 24/7 hulp, waardoor je meestal minder last hebt van storingen. Daarnaast is zakelijk glasvezel ook eerder mogelijk dan wanneer je dit als particulier wilt.

Fiscale voordelen

Daarnaast kun je een zakelijk internet abonnement vaak makkelijker fiscaal verreken. Dit komt eigenlijk vooral, doordat je bij een particulier abonnement meestal te maken hebt met een alles in 1 pakket. Dit betekent dat je televisie of vaste privé telefoonlijn ook in het pakket zitten. Op deze manier is het moeilijk te zien voor de belastingdienst hoeveel je voor het pakket betaald. Als je een speciaal zakelijk abonnement hebt is dit natuurlijk een stuk makkelijker en kun je het fiscaal eenvoudig verrekenen!

Dit zijn dus de grootste verschillen tussen particuliere en zakelijke abonnementen. Hopelijk kun je iets met deze informatie en levert het jou extra voordelen op!