Opleiding post HBO

Ben je aan het overwegen om een kindercoach opleiding HBO te doen? Wil jij kinderen helpen om hun potentie waar te maken? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres! Hier wordt je namelijk geïnformeerd op het gebied van wat een kindercoach opleiding voor jou zou kunnen betekenen. Wil jij kinderen iets geven waar zij de rest van hun leven iets aan hebben? Lees dan snel verder om meer te leren over een opleiding post HBO.

Wat is het verschil?

Men is in de veronderstelling dat een kindercoach per definitie hetzelfde is én doet als een therapeut. Dit is echter niet juist: je zult bij een opleiding post HBO merken dat het verschil tussen een kindercoach en een therapeut vrij groot is. Een kindercoach zoekt namelijk naar een werkwijze/methode die past bij het kind en niet omgekeerd. Je gaat dus kijken naar wat een kind echt nodig heeft en dáár stem je je begeleiding op af. Op het moment dat een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, transformeert het ‘probleem’ naar zelfkennis. Jouw invloed zorgt er dan voor dat het ‘probleem’ geen probleem meer is, maar een sterk punt.

Verschillende redenen voor motivatie

Er kunnen verschillende factoren zijn die een rol spelen waarom jij een kindercoach wil worden. Een gezonde dosis inspiratie en motivatie hebben om kinderen verder te helpen worden ervaren als waardevolle eigenschappen. Ook geloof jij als toekomstig kindercoach dat het antwoord in het kind zelf zit. Na de opleiding leer jij namelijk met een oplossingsgerichte aanpak om verder te kijken dan de ‘problemen’ van een kind. Samen met het kind help jij om zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *