Op zoek naar goed studentenwerk? Schrijf je in bij een uitzendbureau

studenten uitzendbureau

Als je als student zijnde op zoek gaat naar een prettige bijbaan, dan is de kans groot dat je bij een baan uitkomt waarbij je typisch studentenwerk zult uitvoeren. Veel studenten vinden een dergelijke baan via de tussenkomst van een studenten uitzendbureau. Dat is ideaal, want een dergelijk uitzendbureau, dat zich dus speciaal op studenten richt, verzamelt de best passende vacatures en brengt meer dan eens studenten met succes in contact met werkgevers die nieuw personeel zoeken.

Goede redenen om als student een bijbaan te nemen

Om de volgende redenen is het eigenlijk voor elke student aan te raden om tijdens de studie een bijbaan te nemen:

  • Met de opbrengsten van je bijbaan kun je je vaste en variabele kosten bekostigen.
  • Een bijbaan verkleint de kans op het vormen van een (grote) studieschuld.
  • Een bijbaan betekent een nuttige, nieuwe werkervaring. Dit is erg waardevol om aan je cv toe te voegen.
  • Bij bijna alle soorten bijbanen leer je al snel allerlei nieuwe mensen kennen. Tijdens de studententijd is dat uiteraard een grote pré.
studenten uitzendbureau

Wat zijn typische vormen van studentenwerk?

Wat typisch studentenwerk is, of kan zijn, hangt natuurlijk deels van persoonlijke perceptie af. Toch zie je in de praktijk dat veel studenten een baan zoeken in de horeca. Een horecabaan, waarbij je meer dan eens in de weekenden moet werken, is immers goed te combineren met een studie die je doordeweeks overdag volgt. Verder zijn banen in de logistiek en in de verkoop populair bij studenten, net als chauffeursbanen.