Op zoek naar een afwisselende job? 4 opties!

Ben jij zo’n type dat zich snel verveelt? Zie je jezelf niet dag in, dag uit hetzelfde werk doen? En wil je eigenlijk het liefst ook niet altijd op dezelfde plek aan het werk zijn? Dan is het duidelijk dat jij behoefte hebt aan afwisseling in je werk. Maar wat zijn nu eigenlijk banen waarin dit het geval is? Om je op weg te helpen geven we je in deze blog een aantal voorbeelden van veelzijdige jobs! Zit er iets voor jou tussen?

Interim HR-manager

Als interim HR-manager word je ingehuurd door bedrijven om tijdelijk als manager te fungeren. Vaak is dit om een reorganisatie in goede banen te leiden, schoon schip te maken of om een periode tussen de vorige manager en de nieuwe te overbruggen. Vaak word je ingeschakeld omdat je gespecialiseerd bent in een bepaald soort beleid. Na een periode die varieert van enkele maanden tot pakweg een jaar zit je taak erop. Tijd voor de volgende klus!

Gastouder

Als je een voorliefde voor kinderen hebt, dan is dit absoluut een job die bij jou past! Als gastouder pas je op andermans kinderen, wanneer de ouders aan het werk zijn. Dit kan bij jou thuis, maar het komt ook vaak voor dat je de kinderen bij hun thuis opvangt. Kinderen vinden dit vaak fijner, omdat ze zich dan in een vertrouwde omgeving bevinden. En voor jou betekent het dat je telkens ergens anders aan het werk bent en ook nog eens iedere keer weer met heel andere kinderen te maken hebt! Als gastouder is werkelijk geen dag hetzelfde.

Reisleider

Voor de reislustige types die graag ieder uithoekje van de wereld zouden willen zien, is een baan als reisleider je-van-het! Je begeleidt groepen vakantiegangers naar de meest prachtige oorden en zorgt ervoor dat zij de vakantie van hun leven hebben. Ondertussen verblijf je natuurlijk zelf ook op deze schitterende plekken en na je werk heb je alle tijd om het gebied zelf te verkennen! Je kunt ervoor kiezen om je te vestigen in een bepaald gebied en hier telkens nieuwe groepen rond te leiden, maar veelal is er ook de mogelijkheid om om de zoveel tijd in een ander land of een andere regio aan het werk te gaan!

(Trouw)fotograaf

Iemand die ervoor kiest fotograaf te worden, doet dat doorgaans vanuit een echte passie voor fotografie. Dit is nu typisch een beroep waarbij je eigenlijk altijd plezier in je werk hebt. En dat is niet op de laatste plaats vanwege het feit dat geen dag is als de vorige! Zeker niet als je op locatie fotografeert, zoals een trouwfotograaf doet! Je komt op de meest sprookjesachtige plekken en ieder bruidspaar heeft weer eigen, specifieke wensen. Nee, als fotograaf hoef je je beslist niet te vervelen!

Dat waren ze dan: vier zeer afwisselende baansuggesties! Zit er iets voor jou tussen? Of heb je zelf nog aanvullende suggesties? Laat het ons vooral weten, dan kunnen we de lijst wellicht nog verder uitbreiden!