Op vakantie in een park

Helaas gaan niet al onze zomervakantie plannen door deze zomer, waardoor we niet overal naar het buitenland kunnen gaan. Voor veel landen geld nog een inreis verbod, omdat het virus daar nog niet onder controle is. Voor sommige landen geldt een code oranje (waarmee je alleen kunt reizen als het nood is) of code geel, dan kan je weer reizen maar met bijvoorbeeld bepaalde formulieren. In dit soort onzekere tijden kun je beter het veilige voor het onveilige nemen, en in de buurt blijven voor het geval dat er een tweede golf aankomt. Je wilt niet vast komen te zitten in het buitenland! Wat we nu zien is dat veel Nederlanders op vakantie gaan in eigen land. Dat houdt in lekker weekendjes weg, maar ook de campings zitten ramvol. Iedereen wil toch dat gevoel hebben van even weg van huis zijn, maar voor wie kamperen geen pretje is, is er nog een leuke oplossing: een leuk vakantie park!

Gezelligheid kent geen tijd.

Misschien ben je vroeger wel eens een weekje weg met de familie geweest, naar een leuk vakantiepark in Nederland. De meeste parken zijn in de natuur en heel rustgevend. Je kunt een huisje huren vanaf twee personen, tot meestal twaalf. De huisjes zijn gezellig, schoon en van alle gemakken voorzien. Vaak kun je schoon bedlinnen erbij huren even als handdoeken, of soms zijn die bij de prijs inbegrepen. Al het keukengerei ligt al klaar voor gebruik, en je kunt lekker gaan koken. Soms staat er zelfs een bbq klaar op de veranda, ideaal voor als je met een groep bent. Begin maar lekker met uitpakken, dan kan het feest beginnen!

Faciliteiten.

De meeste parken hebben een kleine supermarkt winkel, waar je je boodschappen kan doen voor de rest van je verblijf. Daarnaast zijn er natuurlijk veel activiteiten voor de kinderen, zoals een speeltuin, soms een soort van attractiepark, en vaak een zwembad. Ook zijn er veel activiteiten te boeken als gezin of met een groep zoals lasergamen, een trektocht maken, of bijvoorbeeld kajakken over een rivier of meer.
Sommige vakantie parken hebben ook activiteiten in de avond, waarbij de kinderen naar de kinderdisco kunnen en de ouders lekker kunnen genieten van een cappucino terwijl de zon ondergaat en de vogeltjes fluiten. Heerlijk toch?

Kortom: een vakantie park is een heerlijke veilige plek waar de kinderen lekker kunnen buiten spelen en hun gang kunnen gaan, terwijl de ouders even rust kunnen nemen en kunnen genieten van elkaar. Er zijn veel andere gezinnen in de buurt, dus je bent nooit lang alleen (tenzij je dat wilt natuurlijk!)