Ontslag tijdens ziekte, kan dat?

Het is erg vervelend wanneer je ziek bent. Zeker wanneer dat al langer duurt. Je kunt er dan voor kiezen voor ontslag tijdens ziekte, maar moet je dat wel willen? Er zitten in ieder geval haken en ogen aan en het hangt daarnaast ook behoorlijk af van jouw situatie. Dien dus niet zomaar je ontslag in en denk goed na over hetgeen je eigenlijk precies wilt. Van daaruit kun je een betere beslissing maken. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van ontslag tijdens ziekte. Lees gauw verder, misschien heb je er wel wat aan!

Waarom wel

Het kan slim zijn om ontslag te nemen tijdens ziekte. Dat is met name zo wanneer je al een nieuwe baan gevonden hebt die je kunt gaan doen. Het is daarbij erg belangrijk dat je van tevoren al weet dat je bij je nieuwe baan geen last krijgt van je huidige klachten. Wanneer je al na je eerste week weer ziek thuis zit hebben ze op je nieuwe werk natuurlijk niet zoveel aan je. Kun je prima aan de slag met de klachten die je hebt? Dan is het geen onverstandige keuze om hiervoor te kiezen.

Waarom niet

Wanneer je nog geen vervangend werk of andere inkomsten hebt is ontslag tijdens ziekte een stuk minder verstandig. Wanneer je ziek bent moet jouw werkgever nog 24 maanden lang jouw salaris (deels) blijven betalen. Zo kun je rekenen op inkomsten. Wanneer jij ontslag neemt hoeft de werkgever dit niet meer te doen en zit je dus zonder inkomsten.

Denk goed na

Zoals je kon lezen zijn er verschillende situaties waarin je er wel of juist niet verstandig aan doet om te kiezen voor ontslag tijdens ziekte. Denk goed na over wat jouw situatie is en of je er dus verstandig aan doet om je ontslag in te dienen!