Online marketing

Ze schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, online marketing bedrijven. Maar wat is dat nu eigenlijk een online marketing bedrijf en waar houden ze zich mee bezig? Vaak wordt er nog gedacht dat online marketing bedrijven zich bezig houden met twitter, facebook en andere online platforms. Hoewel dit voor de meeste online marketing bedrijven zeker een gedeelte van hun werkzaamheden is, is dit zeker niet alomvattend. Wat doet een online marketing bedrijf dan nog meer? Lees het in dit artikel!

SEA

SEA is het betaalde advertising gedeelte van online marketing. Wil je als bedrijf snel resultaat en wil je hier best voor betalen? Dan is SEA wat je zoekt. Zoek je wel eens via Google naar een woord? Als je goed oplet zie je dat de eerste resultaten advertenties zijn. Precies, dat is SEA!

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization of te wel zoek machine optimalisatie. Wat doet een SEO Consultant bij een online marketing bedrijf dan? SEO zijn de gratis of organische resultaten in een zoekmachine. SEO specialisten weten precies hoe een zoek machine denkt en spelen hier op in. Door hier op in te spelen kunnen bedrijven met een kleine investering hoog in de zoekresultaten komen. Door hoog in de resultaten te komen worden bedrijven makkelijker gevonden. SEO bestaat uit drie peilers. Je hebt het on page gedeelte, off page gedeelte en linkbuilding gedeelte. On page houdt in dat de zoekmachine weet waar de site over gaat. URL, kopjes en titels moeten uitschreeuwen waar de website over gaat. Off page is het technische seo gedeelte. Denk hierbij aan zorgen dat de website een duidelijke url structuur heeft. Linkbuilding houdt in dat er veel andere websites linken naar de website. Hierdoor gaat de zoekmachine er van uit dat de website veel autoriteit heeft. Elke aparte website staat voor een aparte stem die zegt, dit is een top website!