Ondernemen? Vergeet de verzekeringen niet

Steeds meer professionals kiezen voor de vrijheid van zelfstandig ondernemen. Begrijpelijk, want je zit niet vast aan één werkgever. In plaats daarvan werk je voor verschillende opdrachtgevers, wat voor velen een welkome afwisseling betekent. Bovendien kan je je eigen tijd indelen. Toch zijn er op papier nogal wat zaken om rekening mee te houden. Zaken die bij een dienstverband door de werkgever worden geregeld, moet je als ZZP-er of freelancer zelf regelen. Denk bijvoorbeeld aan pensioenopbouw en verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid. Ben je zelf werkgever, dan moet je deze zaken voor je werknemers regelen. Veldhuis Advies weet hier alles van en kan je als geen ander adviseren over verzekeringen voor ondernemers.

Zelfstandig arbeidsongeschikt worden

Waar je bij zelfstandig ondernemen meer vrijheid geniet, heb je in dienstverband weer meer zekerheid. Word je als werknemer bij een bedrijf of organisatie ziek, dan krijg je (een deel van) je loon doorbetaald. De verzekering die daarvoor nodig is, wordt door je werkgever geregeld. Werk je ‘voor jezelf’ en kan je door ziekte niet werken, dan is dat voor eigen risico. Tegen een paar dagen griep kan je je vaak nog wel indekken door geld opzij te zetten. Word je voor langere tijd arbeidsongeschikt, dan wordt de situatie al een stuk vervelender. In dat geval kan je dus voor langere tijd geen opdrachten aannemen en lopende projecten kan je niet afmaken. Opdrachtgevers worden ex-klanten, faillissement komt steeds dichterbij… Dat klinkt misschien als een doemscenario, maar het gebeurt vaker dan je misschien denkt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor bedrijven kan jezelf hier zelf tegen indekken.

Meer voor ondernemers

Arbeidsongeschiktheid is natuurlijk niet het enige ondernemersrisico om rekening mee te houden. Er zijn verschillende bedrijfsverzekeringen, die wel of niet op jouw onderneming van toepassing zijn. Je kan natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan, maar als ondernemer heb je daar waarschijnlijk weinig tijd voor. Veldhuis Advies staat dan ook open voor al je vragen over bedrijfsverzekeringen, financiële planning, hypotheken en pensioenen.