Nog niet begeleid wonen? Zo pas je je huis aan

Wanneer ouderen nog niet toe zijn aan het begeleid wonen dan kun je zelf diverse dingen in huis doen. Zo is er slimme apparatuur die in de gaten houdt of er gedurende een periode wel bewogen wordt in huis. Daarnaast heb je ook nog trapliften waarmee ouderen makkelijk naar boven kunnen komen. Ook kun je sta op stoelen of een relaxfauteuil in de woonkamer zetten zodat ze makkelijker op kunnen staan.

Pak de meubels in huis aan voor een beter wooncomfort

Het gebruik van sta op stoelen zorgt ervoor dat ouderen nog langer thuis kunnen blijven wonen. Op deze manier zijn ze niet afhankelijk van een stok of rollator om op te staan. Ook blijven zij zo in een betere conditie. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een traplift aan te laten leggen. Zo kunnen zij indien ze naar boven moeten dit met gemak doen. Dit zorgt er ook weer voor dat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een persoonsalarm. Dit zorgt ervoor dat ze bij vallen meteen hulp in kunnen roepen. Het kan doorgeschakeld worden naar een contactpersoon of naar de thuiszorg. De hulp is dan op tijd op de hoogte en kan dan ook meteen actie ondernemen. Eventueel kun je deze systemen ook aanschaffen met valdetectie zodat je weet wanneer iemand gevallen is. Tevens zijn er ook modellen die bewegingen monitoren en bij te lang geen beweging een signaal afgeven.

Dit zijn de overige maatregelen die je kunt nemen

Naast de standaard maatregelen die je kunt nemen zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Zo kun je de thuiszorg om hulp vragen voor bij het poetsen of het maken van een praatje. Daarnaast zou jezelf regelmatig langs kunnen gaan om te kijken hoe het met de persoon gaat. Dit heeft vaak een positief effect.