Motorverzekeringen

Iedere motorrijder weet dat hij of zij minder veilig is dan de gemiddelde automobilist. Dit komt natuurlijk door het feit dat je niet in een ‘kooi’ zit maar op een simpel zadel zonder riem. Naast het rijden is ook het parkeren van een motor gevaarlijk. Als je zadel net op een zacht stukje staat zakt deze weg en valt de hele motor om. Het is ook belangrijk dat je zelf veilig rijd wanneer je op de weg bent. Het kan voorkomen dat de agressie bij de motorrijder wordt opgewekt door een andere bestuurder, maar het gevaarlijke gedrag van de motorrijder zelf is wat de val veroorzaakt. Een ongeluk bij een motor, bijvoorbeeld het om laten vallen, betekent vaak niet een deuk zoals bij een auto. Vaak zijn meerdere kappen beschadigd en is er meer kapot. Ook kan er intern veel misgaan als de motor niet op tijd wordt uitgezet als de motor op zijn kant ligt. Dit zijn enkele voorbeelden waarom het belangrijk is om je motor te verzekeren. In deze blog gaan we dieper in op verzekeringen.

Verzekeren

Het is in Nederland illegaal om met een onverzekerd voertuig de openbare weg te betreden. Deze regel geldt voor zowel de net nieuw gekocht motor uit de showroom als de mooie opgepoetste tweedehands van Marktplaats. Zoals behandeld in de inleidende alinea kan het voorkomen dat u schade toebrengt aan andere of zelf oploopt. Hierom is het verplicht om een verzekering te hebben. Uiteraard zitten er grote verschillen in het soort motor, en de soort gebruiker van de motor. Ook kan er verschil in de portemonnee zitten, want niet elke verzekering dekt hetzelfde en/of kost evenveel. Gelukkig kunt u zelf de verzekering en haar vorm bepalen.

Verzekeringssoorten

De goedkoopste en minst dekkende vorm van verzekering in de WA verzekering. Deze vorm is automatisch ook get goedkoopst. Als u toch iets meer zekerheid wilt, kunt u gaan voor de WA+. Bij deze vorm van verzekeren worden er meer zaken gedekt. Dit betekent uiteraard ook dat de prijs iets omhoog gaat. Ook is het nog mogelijk om de Motorverzekering helemaal dekkend te maken met een Allrisk verzekering. Dit is de duurste variant, maar dekt dan ook het meeste van alle bovengenoemde verzekering. Als u de motor zakelijk wilt verzekeren, gelden er weer iets andere regels. Als u niet zeker weet welke soort verzekering bij u past is het een goed idee om hier eerst informatie over in te winnen, alvorens u een keuze maakt.