Maak van je verjaardag een knalfuif!

Je verjaardag! Over het algemeen vier je dit gewoon thuis met vrienden en familie. Maar er zijn natuurlijk ook speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een 30ste of 50ste verjaardag. Wil jij echt even uitpakken? Heb jij echt iets te vieren? Dan kan het zijn dat je op zoek moet naar een feestlocatie! Woon jij in de regio Zwolle? Dan is De Leuke Hanzestad de feestlocatie in kampen! Gegarandeerd feest! Wil je het klein houden, maar er toch iets speciaals van maken? Dan hebben wij een zeer handige checklist voor je gemaakt.

De uitnodiging

Zoals ieder feest begint het allemaal met een uitnodiging. Wil je niet te veel mensen uitnodigen? Dan is leuk om deze mensen persoonlijk uit te nodigen. Zijn het er te veel om het persoonlijk te doen? Verstuur dan een online uitnodiging. Er zijn verschillende sites te vinden waarbij je een online uitnodiging kan maken. Tip: maak er een online gastenlijst van. Zo heb jij direct inzicht in wie wel of niet komen.

Bepaal je budget

Stiekem verwacht je dat je leuke cadeaus en geld krijgt van je gasten. Maar het is niet de bedoeling dat al dit geld eigenlijk al is uitgegeven aan het feest. Bedenk daarom goed van te voren wat het budget is van jouw feest. Kijk hierbij goed naar wanneer je het feest geeft. Zo hoef je op een zondagavond minder alcohol in te slaan als dat je dat op een zaterdag avond zou doen. Daarnaast is het slim in de weken voor het feest de aanbiedingen van de verschillende supermarkten in de gaten te houden. Zo bespaar je toch.

Eten en drinken

Jij wil natuurlijk niet de hele avond iedereen voorzien van eten en drinken. Self-service is het woord van de avond. Zorg ervoor dat er tafel (of bar) is waar mensen de hele avond lekker eigen drankjes en hapjes kunnen pakken. Geef je thuis een groot feest? Dan is het een idee om benodigdheden te huren. Denk hierbij aan statafels, glazen en borden. Maar ook eten en drinken is een hele goede optie. Laat hapjes maken door de professional en laat een fust bier bezorgen door de plaatselijke speciaalzaak.

Hopelijk heb jij met bovenstaande tips genoeg informatie om van jouw feest een knalfuif te maken!