Maak gebruik van spuitgieten kunststof

Met spuitgieten kunststof wordt kunststof als granulaat gesmolten en gegoten in een matrijs. Wanneer het geheel afkoelt zal de kunststof stollen en de gewenste vorm krijgen. Vaak kiest men hiervoor om een extern partij in te schakelen. Een extern partij beschikt over de juiste kennis en machines om het project naar wens uit te voeren. Maar nu rest natuurlijk nog wel de vraag bij welk bedrijf je aan het juiste adres bent. 

Het proces zelf zal geheel automatisch worden uitgevoerd. Een vijzel drukt vervolgens het granulaat door een kleine spuitmond de matrijs in. Granulaat wat hiervoor wordt gebruikt heet thermoplastische polymeer. Het inmiddels gesmolten kunststof vult uiteindelijk de holtes van de matrijs, waarna het wordt gekoeld. Als dit proces goed is uitgevoerd zal het de juiste vorm krijgen zoals de matrijs. Nadat het afgekoeld is kan de matrijs worden geopend om het proces te herhalen.

spuitgieten kunststof

Expert in spuitgieten kunststof gevonden?

Door spuitgieten kunststof in te zetten voor jouw product zal je merken dat de meest complexe producten gemaakt kunnen worden. Spuitgieten kunststof wordt alleen voor grote productieaantallen ingezet. Doordat de productie volledig automatisch uitgevoerd kan worden blijven de kosten hiervoor laag. Spuitgieten kunststof heeft natuurlijk veel voordelen. Denk hierbij aan het snel produceren van grote aantallen. Maar ook hebben de producten die gemaakt zijn dankzij spuitgieten vrijwel geen nabewerking nodig.