Het leasen van horeca apparatuur

Een belangrijk onderdeel van een restaurant of andere horecagelegenheid is de grootkeuken. Wanneer je een horeca zaak begint kan de grootkeuken een grote investering zijn. Je kunt er dan ook voor kiezen om dit apparatuur te leasen in plaats van te kopen. Bij het leasen kun je er ook voor kiezen om deze later toch nog aan te schaffen. Hoe dit leasen werkt en waarom je hiervoor kan gaan leggen wij uit!

Geen directe investering

Bij het leasen van apparatuur betaal je in bepaalde termijnen dat je afspreekt met het bedrijf. Het voordeel hierin is, is dat je niet meteen het volledige geld kwijt bent aan je grootkeuken. Je kunt er in dit geval langer over doen om het te betalen. Je kunt hierdoor levelen met de omzet die je behaald binnen jouw bedrijf. Het apparatuur blijft namelijk van de leasemaatschappij, maar jij kan hier voor een schappelijk bedrag gebruik van maken. 

Service en betrouwbaar

Omdat het apparatuur van een leasemaatschappij is, heb je wel de lusten maar niet de lasten. Je weet zeker dat het apparatuur de juiste kwaliteit heeft en dat grootkeuken onderhoud door een partij als Service Equipe Nederland kan worden uitgevoerd. Een leasemaatschappij heeft altijd de modernste apparatuur in huis, waardoor je verzekerd bent van goede kwaliteit. 

Na de leasetermijn

Met de leasemaatschappij wordt een bepaalde termijn afgesproken dat je het apparatuur betaald en gebruikt. Na deze leasetermijn kun je de onderdelen teruggeven, omdat je bijvoorbeeld zelf spullen wilt bestellen. Daarnaast kun je het leasen verlengen of je neemt het apparatuur daadwerkelijk over tot een slottermijn.