Lasersnijden op maat bij Heurkens & van Veluw

Heb jij je weleens afgevraagd hoe een fabrikant een product ooit op in zijn specifieke vorm heeft kunnen krijgen? Dan ben je niet alleen. Het is namelijk een brandende vraag voor veel productiebedrijven. Lasersnijden op maat is het antwoord op die vraag. Al jarenlang is over de hele wereld en in bijna elke branche lasersnijden een hoofdschakel in het productieproces.

Lasersnijden op maat

Bekijk de mogelijkheden

Eigenlijk is het moeilijk om op te sommen wat er allemaal mogelijk is met lasersnijden. Het gaat namelijk zo ver als jouw eigen fantasie! De machines zijn zo opgesteld dat ze praktisch vanaf elke hoek kunnen snijden. Lasersnijden op maat maakt het mogelijk om niet alleen simpel plaatwerk maar ook andere vormen zoals cilinders en onregelmatige vormen te snijden. Zo kan een groot beursgenoteerd bedrijf als vaste klant regelmatig zijn vlaggenmasten voor de verkoop op maat laten snijden. Tegelijkertijd kan de lokale autofanaat of vakgarage echter ook een kunststof plaatje op maat laten snijden om een auto interieur te vernieuwen.

Verschillende materialen mogelijk

Lasersnijden op maat opereert op basis van extreme hitte. Met die methode is het mogelijk een wijd scala aan stoffen op maat te laten snijden. Denk bijvoorbeeld aan metaal, kunststof, hout en meer. Natuurlijk zijn dat meer categorieën van materiaal. Onder de metaal vallen bijvoorbeeld staal, ijzer, aluminium en koper. Daarnaast heb je met kunststof de standaard plastic materialen en geavanceerdere stoffen zoals koolstofvezel. Zelfs hout kun je onderscheiden in hardhout, zachthout en compressie hout (MDF).

Lasersnijden op maat

De kracht van Heurkens & van Veluw

De machines van Heurkens & van Veluw kunnen plaatwerk tot wel zes meter verwerken. Om deze extreme lengtes te bewerkstelligen maken zij gebruik van drie laser installaties. Deze geavanceerde apparaten maken gebruik van hypermoderne technieken waar snelheid en efficiëntie voorop staan. Afhankelijk van het materiaal kan de 6 kW sterke laser zonder moeite door materialen snijden met een dikte tot wel 25mm.

Dankzij de nieuwe Bystronic Bysprint Fiber 6 kW lasersnijder is het mogelijk om de werkzaamheden met extreme nauwkeurigheid uit te voeren. Het lasersnijden op maat is ook écht op maat, omdat de foutmarge praktisch verwaarloosbaar is. De machine is werkelijk een speerpunt in de techniek.