Kunst in de zaak

Het wordt steeds populairder om bedrijven aan te kleden met kunst. Nee, niet alleen de grote merken hebben dat en ik heb het ook niet om één enkel enorm schilderij in de lobby. Ik heb het over kleinere kunstwerkjes die vaak als decoratie dienen in zaken als restaurants, cafés, hotels en particuliere kledingwinkels. Het geeft je de mogelijkheid om je zaak nog meer een eigen identiteit te geven. In deze blog vertel ik over de verschillende manieren van kunst omarmen in je winkel, naast die live band die af en toe komt spelen. Lees je mee?

Huur een expositie

Een hippe en moderne manier van kunst in de zaak brengen als je zelf niet zo creatief bent aangelegd, is door het te huren. Dit kan via een organisatie of via een artiest zelf. Op deze manier breng je prachtige unieke decoraties in de zaak en je helpt tegelijkertijd de desbetreffende artiest met het verdienen van geld en het maken van een naam. Daarnaast kan je ook wisselen. Ben je toe aan een andere stijl? Dan zeg je deze collectie op en kijk je of je een andere kan huren.

Maak kunst van reclame

Een andere veelvoorkomende manier van kunst, deze vorm zie je vooral in cafés, is krijtbord tekeningen. Door hun beste gerechten en aanbiedingen in een kleurig en kunstig jasje te steken, krijgt het restaurant meteen een vrolijke sfeer en het is nog handig ook. Je kan het namelijk ook gebruiken om reclame te maken of het daggerecht aan te bevelen. Doe het zelf als je goed bent met verf of krijt, of laat het door een artiest doen. Voor je het weet heb jij een paar stoepborden buiten staan waar iedereen naar om zal kijken.

Functioneel en esthetisch

Nu is zo’n krijtbord zowel functioneel als esthetisch maar dit kan je ook nog op andere manieren doen. Deze decoraties zijn vooral heel handig als je maar een kleine zaak hebt en niet genoeg ruimte om allerlei decor te plaatsen. Denk bijvoorbeeld eens aan prachtig mooi servies, dat kan op zich al genoeg decor op de tafels zijn. Of maak zelf muurschilderingen in plaats van schilderijen aan de muur, dit maakt dat een kleine ruimte één voelt en doet daardoor niet zo druk aan. En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed kiezen voor gedecoreerde lampen. Ineens staat je hele zaak vol zonder dat het druk of krap aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *