Kat of hond?

Ik hebonlangs een nieuwe vriendin gekregen. En tot heden was het allemaal geweldig zonder problemen. Tot we gister een gesprek hadden over een van de belangrijkste onderwerpen in een relatie. Ben je een honden of katten persoon? Ik wist natuurlijk dat ze bij haar ouders altijd katten heeft gehad, maar dat hoefde toch niks te betekenen? Maar tot mijn grote schrik, bleek ze helaas toch echt een kattenpersoon te zijn. Dit is natuurlijk niet zo’n heel groot probleem, maar toch vond ik het nodig om duidelijk te maken hoeveel beter honden zijn. En toen dacht ik, nu ik toch bezig ben kan ik het meteen in een leuke blogje maken.

Lekker afhankelijk

Het fijne aan honden is dat ze gewoon zo lekker afhankelijk zijn. Ze zullen bijna altijd even bij je komen knuffelen. Zo komt mijn hond bijvoorbeeld altijd als ik me verdrietig voel even bij me langs voor een snelle knuffel. De meeste katten zullen er niet eens over nadenken om bij je te komen liggen, laat staan een dikke knuffel geven. Ook om mee te spelen is het oneindig veel beter. Je kan lekker naar het park, de achtertuin of gewoon binnen blijven. Met stokken, speeltjes, ballen, noem het maar op en ze vinden het geweldig. Altijd als ik naar het strand ga met me hond is het enige wat ik mee hoef te nemen een frisbee. Een hond geeft trouwens ook meteen een goede reden om even een frisse neus te halen. Lekker met de hond gaan wandelen en even spelen, is goed voor jullie allebei! Bij een kat kan je hoogstens in de woonkamer een poezenspeeltje gebruiken in de vorm van een muis of een veertje. Leuk voor een minuutje, maar snel op uitgekeken als je het mij vraagt.

Minder zorgen

Qua verzorging zal het uiteindelijk niet zo heel veel schelen. Dat ligt een beetje aan de persoon. Zo shopt mijn vriendin bijvoorbeeld alles voor haar katten bij een dierenspeciaalzaak. Ik vind wat ballen in het lokale park en haal het voer bij een groothandel. Het is dus maar net hoe je het zelf doet. Waar naar mijn mening wel een heel groot verschil in zit is het zorgen maken om je beestje. Want de meeste katten lopen de hele dag en soms ook avond gewoon op straat. Ik zou me constant zorgen maken of het goed wel zou komen en niemand aan mijn kat zit. Een hond heb je veilig aan een riem en als je hem loslaat ben je altijd dichtbij. Dat brengt mij toch wel een stuk fijner gevoel. Maar, zo zegt me vriendin, die katten kunnen wel voor zichzelf zorgen. En dit zal ongetwijfeld waar zijn, maar mijn mening dat honden beter zijn zal alsnog niet veranderen!