Kassarollen kopen: Hier moet je op letten

Wil je nieuwe kassarollen kopen om jouw klanten te voorzien van een kassabon? Dan heb je veel verschillende rollen tot jouw beschikking. Voor ieder soort systeem bestaat er namelijk een ander soort rol. Het is daarom belangrijk dat je goed op gaat letten wat je aanschaft. Ook moet je gaan kijken naar de verschillende specialisten waar je de rollen aanschaft. Een van de specialisten die jou hierbij kan helpen is Shopdepot. Maar waar moet je dan allemaal op letten voordat je tot een aankoop overgaat? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

Kassarollen kopen op basis van papiersoort 

Kassarollen kopen doe je in eerste instantie op basis van het papiersoort. Er bestaan namelijk veel soorten papier waarvan de rollen zijn voorzien. De meest voorkomende is de thermorol. Bij dit papier vindt er eerst een verhitting plaats, waarna de afdruk verschijnt. Hiervoor is er geen inkt nodig, waardoor je niet op hoeft te letten of de cartridges vervangen moeten worden. Je kunt ook voor andere papiersoorten gaan waarbij wel inkt gebruikt wordt. Als er inkt gebruikt wordt, zal er namelijk minder vervaging plaatsvinden door invloeden van buitenaf. Het kan dus voordelen opleveren om andere papiersoorten aan te schaffen. 

Het formaat van het papier 

De kassarollen kopen kan ook op basis van formaten. Ieder kassasysteem heeft eigen formaten die gebruikt kunnen worden. Je zult daarom goed moeten bekijken wat er in de handleiding van het systeem staat. Als deze handleiding niet beschikbaar is moet je het zelf op gaan meten. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen te vinden op het internet. Met de juiste formaten zorg je ervoor dat jouw systeem blijft werken en je jouw klanten kunt voorzien van een goed afgedrukte kassabon om als garantiebewijs te kunnen dienen. Bekijk de formaten daarom altijd goed voor de aankoop. 

Verschillende voorraden aanleggen 

Je moet ook goed op gaan letten hoeveel rollen je aan gaat schaffen. Kassarollen kopen kan namelijk in verschillende verpakkingen. Als je bij de specialist gaat kijken, ga je merken dat je onder andere 30, 50 of 80 rollen kunt bestellen. Hierbij is het goed om uit te zoeken hoeveel kassabonnen je gemiddeld op een dag afdrukt. Zo zal jouw voorraadkast niet helemaal vol staan voor langere tijd. Wel is het vaak verstandig om voor een grotere voorraad te gaan, zodat je niet zonder rollen komt te zitten en een last minute aankoop moet doen. 

Op meerdere factoren kunnen baseren 

Kassarollen kopen doe je dus op basis van meerdere factoren. Bekijk daarom ook goed waar jij het beste mee uit bent. Door jouw eigen wensen en eisen op een rij te zetten wordt het maken van een keuze eenvoudiger en kun je ervoor zorgen dat je het beste in huis hebt voor jouw winkel. Als je niet zeker weet waar je het beste mee uit bent, kun je ook altijd advies opvragen bij een specialist. Zo wordt samen met jou gekeken welke kassarollen er bij jouw systeem passen en kun je de aankoop gaan doen.