Je wagenpark efficiënt gebruiken met fleetmanagement

Het is natuurlijk geweldig als het goed gaat met je bedrijf en daardoor de mogelijkheid hebt om een groter wagenpark te hebben en meer klanten te bedienen. Maar een groter wagenpark kan kan ook meer uitdagingen geven. Heb je tot tien wagens, dan is het nog te doen om het fleetmanagement zelf uit te voeren. Maar zo snel je ‘vloot’ groter wordt, wordt het zonder computersysteem lastiger je wagens zo efficiënt mogelijk te gebruiken. En als ondernemer weet je: efficiëntie levert geld en tevreden klanten op. Daarom vertellen we je hier hoe je met fleetmanagement je wagenpark efficiënter inzet.

Inzicht in brandstofkosten

Met een fleetmanagementsysteem wordt het brandstofverbruik van je wagens bijgehouden door een computer. Hierdoor krijg je heel goed inzicht in brandstofverbruik. Je ziet precies hoeveel de brandstofkosten zijn en waar je op brandstofkosten kunt besparen. Het zal opvallen als de ene medewerker opvallend meer brandstof verbruikt dan de andere op dezelfde route. Met aanpassingen in rijgedrag kun je op brandstof besparen. Daarnaast wordt gesjoemel met brandstofkosten door medewerkers met een fleetmanagementsysteem minder goed mogelijk.

Fleetmanagement bespaart tijd

Met een fleetmanagementsysteem kun je je team een hoop tijd besparen in het maken van planningen en rapporten. Met een fleetmanagementsysteem berekent de computer namelijk voor jou de beste routeschema’s. Daarnaast houdt het systeem alles van de wagens bij, dus heb je ook gelijk een rapport van gereden routes, efficiëntie en kosten. Het enige wat je nog hoeft te doen is de nodige data in het systeem invoeren. Dat neemt een hoop werk uit handen en laat tijd over voor belangrijker zaken!

Hogere klanttevredenheid

Voer je werkzaamheden bij klanten uit, of lever je producten aan klanten, dan is het in beide gevallen belangrijk dat je op afgesproken tijd bij de klant bent. Lever jij je producten of diensten altijd op tijd, dan zorgt dat voor een hogere klanttevredenheid. Met fleetmanagement kun je makkelijk de punctualiteit van je werknemers in de gaten houden. Heeft een werknemer vertraging bij een klant, dan kun je dit makkelijk inzien. Licht de volgende klant alvast in van de vertraging, of kijk met het fleetmanagementsysteem of het efficiënter is een andere werknemer langs de volgende klant te sturen. Handig toch?

Meer weten over geld besparen en efficiënt werken? Lees ook onze andere zakelijke blogs!