Je eigen verhuisbedrijf beginnen doe je zo!

Toe aan een carrièreswitch? Het kantoorleven ligt je niet zo en werken in een winkel lag je ook niet. Je houdt ervan om actief bezig te zijn. Zo maar even een mogelijke situatieschets. Wat moet je kunnen of doen om succesvol een verhuisbedrijf op te starten? Aan de hand van een paar praktische tips probeer ik je te helpen om jouw droom te verwezenlijken.

Schrijf een ondernemingsplan

Het is belangrijk dat je weet of je het financieel kunt ophoesten om een onderneming te starten. Kun je geld lenen bij de bank? Misschien zijn er wel investeerders in de vriendenkring of je familie. De volgende onderwerpen staan in een ondernemingsplan: samenvatting, beschrijving van jouw idee, algemene beschrijving van uw bedrijf, financieel plan, marketingplan, persoonlijke gegevens en ondernemingskwaliteiten. Heb je hier hulp bij nodig. Check of je misschien een groepje studenten kunt regelen, die dit in projectvorm voor jou kunnen uitvoeren.

Zorg voor een duidelijke taakverdeling binnen het verhuisbedrijf

Als je begint met het verhuisbedrijf is het belangrijk dat je de taken goed verdeeld. Wie is er bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de marketing en wie voor de administratie. Ook is het natuurlijk mogelijk om dit soort zaken uit te besteden aan een externe partner. Op deze manier kun jij samen met je compagnon focussen op het verhuizen.

Verpak de spullen met goede verpakkingsmaterialen

Als je spullen goed wilt verpakken dat is het belangrijk dat je professionele verpakkingsmaterialen hiervoor aanschaft. Daklapack biedt namelijk allerlei verpakkingen en verzendoplossingen. Daklapack is dus de ideale partner voor een verhuisbedrijf.

Zorg dat je aan het begin heel flexibel bent

Als je net een bedrijf start, zul je er meer tijd in moeten stoppen dan dat je ervoor terug krijgt. Je moet naamsbekendheid en een klantenkring opbouwen.

Vraag anderen om hulp

In de opstartfase van je verhuisbedrijf is het belangrijk dat je ervaren ondernemers om advies vraagt. Hebben zij fouten gemaakt, waar jullie voor op moeten passen?

Je moet fit zijn

Als verhuizer moet je sterk zijn, goed ter been, je mag eigenlijk geen fysieke beperkingen hebben. Ben jij ziek of niet in staat te tillen, dan zit je al gauw met een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *