Investeren in Oostenrijks vastgoed

Wanneer je wil investeren in vastgoed kan het erg lastig zijn om een goede investeringsmogelijkheid te vinden. Er zijn verscheidene mogelijkheden voor het investeren in vastgoed. Het is immers een breed begrip. Denk aan het investeren in bedrijfspanden, woningen of recreatievastgoed.

In Oostenrijk zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van investeren in vastgoed, doordat er veel toeristen zijn die Oostenrijk bezoeken. Denk aan appartementen voor verhuur of mensen die graag een vakantiewoning willen in de Alpen.

Het investeren in een appartement of vakantiewoning in Oostenrijk kan erg aantrekkelijk zijn door de populariteit onder vakantiegangers. Het hele jaar door kun je toeristen verwachten die willen genieten van de bergen en de natuur.

Investeren in Oostenrijk

Daarnaast zijn de prijzen stabiel en stijgen zelfs sinds een aantal jaar. Voor jou als Nederlander geldt ook een dat er geen vermogensrendementsheffing over je geïnvesteerde privévermogen van toepassing is.

Het doel van je investering

Het doel kan zijn om er in één keer je geld en rendement mee terug te krijgen of op lange termijn door middel van verhuur. Bij het investeren waarbij het doel is om in één keer je geld te ontvangen, kun je denken aan het opknappen van een bestaand vastgoedobject. Na het opknappen kun je deze verkopen. Het doel van de verbouwing is om het vastgoedobject in waarde te laten stijgen.

Wanneer je doel van het investeren is om periodiek en passief inkomsten te ontvangen, kun je denken aan verhuur. Dit is meer een investering voor de lange termijn, aangezien je niet in één keer je geïnvesteerde geld en rendement terug krijgt.

Waar in Oostenrijk?

Er zijn wederom veel mogelijkheden in Oostenrijk, ook op het gebied van ligging. Welke stad, dorp of gebied is nou het beste? Dat is natuurlijk een belangrijke factor. Het meeste vastgoed door investeerders wordt gekocht in vakantiegebied en het Alpengebied. Denk aan Serfaus, Sölden of Kaprun.

Je hoeft je geen zorgen te maken om je vastgoedobject in Oostenrijk, aangezien er Nederlandse bedrijven en partijen zijn die je volledig ontzorgen. Zij regelen bijvoorbeeld de verhuur en nemen het beheer voor hun rekening. Wel zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *