Indrukwekkende rechtszaken in Harderwijk

Het Gelderse Harderwijk is een gezellige stad. Van de Zwaluwhoeve tot het populaire Dolfinarium: er is altijd wel wat te beleven. Helaas blijft het niet bij alleen deze positieve gelegenheden. De stad komt ook negatief in het nieuws. Regelmatig moet men – voor een zaak – bij een advocatenkantoor Harderwijk aankloppen. In deze blog delen wij een stel spraakmakende gebeurtenissen.

Het meisje van Nulde

De meest gruwelijke zaak rondom Harderwijk is toch die van Rowena Rikker. Het meisje staat in de media beter bekend als het meisje van Nulde. In 2001 overleed zij op vierjarige leeftijd als gevolg van zware mishandelingen. Haar stiefvader sneed haar lichaam daarna in stukken en verspreidde het in Hoek van Holland en in het water nabij Strand Nulde. De man kreeg twaalf jaar cel met tbs. De moeder werd veroordeeld voor haar passieve rol en is op moment van schrijven weer op vrije voeten.

Opzettelijk inrijden op agent

Op iemand inrijden is nooit een goed idee. Zeker niet wanneer het de politie betreft. Toch weerhield het de 23-jarige Apeldoorner er niet van om in Harderwijk zijn slag te slaan. Toen hij tot stoppen werd gemaand, raakt hij de politieagent bewust met zijn auto. Het vermoeden heerst dat dit gebeurde omdat hij bij een drugsdeal betrokken was. De man is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke straf van drie maanden.

Schadeloosstelling bij onteigening

Onteigeningen zijn nooit leuk. Voor de onteigende weilanden in Hierden moet Harderwijk diep in de buidel tasten. De rechter sprak eerder dit jaar namelijk uit dat de gemeente zo’n 3 ton aan de eigenaar moeten uitkeren. Dit is de waarde die – zowel het vastgoedbedrijf als de ingeschakelde deskundigen – aan het stuk grond hechten. Hierin is de eigenaar dus in het recht gesteld.

Rijtijdenboete in de transport

Het bereiden van vrachtwagens gaat met veel regels en wetten gepaard. Zo moet een chauffeur te allen tijde een chauffeurskaart in de tachograaf steken. Hiermee kan namelijk de snelheid en rustpauzes van een bestuurder gemeten worden. De Inspectie Leefomgeving en Transport deelde eerder dit jaar een boete uit aan een transportbedrijf in Harderwijk. Zij hadden het tweemaals verzaakt om de kaart in de tachograaf te steken. Het bedrijf gaat in hoger beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *