Hoe verloopt een herstructurering in een bedrijf?

Als een bedrijf opeens snel gaat groeien dan gaan er ook verschillende dingen veranderen binnen een bedrijf. Neem bijvoorbeeld een nieuwe fabriek of kantoorpand die gekocht moet worden om de productie te verhogen. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook meer mensen nodig en deze moeten geworven worden. Ook kan het zijn dat je bepaalde bedrijfstakken gaat splitsen om er nog meer uit te halen. Kortom er komt veel bij kijken!

Voorbeelden van het veranderen van een structuur binnen een bedrijf

Een herstructurering regelen kun je makkelijk en snel regelen via de computer. Een voorbeeld is het omzetten van een eenmanszaak naar een bv via de Kamer Van Koophandel (KVK). Het kan natuurlijk ook zijn dat je met meerdere vennoten wil gaan werken en dit regel je dan via een Vennoot Onder Firma (VOF) registratie. Ook zou je activiteiten kunnen opsplitsen binnen een bv. Dit doen bedrijven vaak wanneer zij de slechte takken willen afstoten of risico’s willen mijden op goedlopende onderdelen. Daarnaast kunnen zij ook besluiten om aandelen in het bedrijf te gaan verkopen. Dit moet dan ook allemaal goed vastgelegd worden in een structureringsplan. Er is hiervoor op zijn minst een accountant nodig die de nodige juridische en fiscale kennis heeft. Op deze manier kun je ze voor de juiste prijs verkopen en loop je ook maar een minimaal risico.

Waarom kiezen bedrijven hiervoor?

In een positief geval kiest een bedrijf voor herstructurering omdat zij het merk verder willen uitdiepen. Bij een negatief geval kan hier ook voor gekozen worden. Vaak gaan ze dan aandelen verkopen in de goedlopende takken. Hierdoor kunnen zij het bedrijf opnieuw gaan inrichten en dan ook weer uitbouwen tot een succes. Vaak wordt er dan ook afstand genomen van de slecht lopende onderdelen. Op deze manier kunnen zij de goede onderdelen ook deels verkopen en een doorstart maken.