Hoe verbeter je als werkgever de relatie met jouw werknemers?

Er is geen werkvloer die perfect is en dat is menselijk. Op elke werkvloer zijn eventuele verbeterpunten als je er een specialist naar laat kijken. Veel werkgevers proberen tegenwoordig steeds meer mee werken aan een goede werksfeer en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Aan welke andere punten zouden werkgevers nog meer aandacht kunnen schenken om de relatie en het werkklimaat een boost te geven?

Een gezond werkklimaat

Stimuleer werknemers om te gaan voor gezonde voeding. Dit is niet alleen beter voor hun algehele welzijn, het stimuleert het concentratieniveau ook. Werknemers zullen zich fitter voelen en daardoor beter presteren op de werkvloer. Hoe stimuleer je werknemers om gezond te eten? Dit kun je doen door een fruitmand neer te zetten en om de wekelijkse broodjes te bestellen bij een broodjeszaak met gezonde broodjes. Daarnaast kun je denken aan zit/sta-bureaus, lopend vergaderen, een gezondheidscheck aanbieden en sportmogelijkheden faciliteren.

Beëindigen arbeidsovereenkomst: sluit een compromis

Het zou kunnen dat een werknemer niet naar behoren presteert en dat je als werkgever de arbeidsovereenkomst wil beëindigen. De werknemer kan het hier niet mee eens zijn en kan dit aanvechten. Werkgevers schakelen vaak dan een arbeidsrecht advocaat in om hen bij te staan in het gesprek met de werknemer en de rechtshulpverlener. Het belangrijkste is dat je als werkgever eerst goed luistert naar wat je werknemer dwars zit. Vervolgens is het beter om tot een compromis te komen in plaats van een keiharde overwinning. Op deze manier ga je beter uit elkaar en kun je diegene nog normaal aankijken als bij een eventuele ontmoeting in de toekomst.

Geef waardering en feedback

Het is belangrijk dat je als werkgever niet blijft zitten in je ivoren torentje. Ga de werkvloer op, plaat met je medewerkers en werk eens een keer mee. Geef daarnaast je hardwerkende werknemers eens een welgemeend compliment. Geef waardering, maar vergeet ook niet feedback te geven. Werknemers hebben zo de mogelijkheid zichzelf te verbeteren. Doen ze dit? Dan is dit weer een goede reden om ze een compliment te geven!

Sta open voor andere of vernieuwende ideeën

Stilstaan is achteruitgang. Als je niet open staat voor op het eerste oog een ‘gek’ vernieuwend idee dan ben je misschien wel ouderwets en niet innovatief genoeg. Het leek de CEO van Nokia eerst niet nodig om smartphones te gaan maken, uiteindelijk hebben ze dit wel geweten. Sta dus open voor de mening van anderen en zeker voor de mening van je werknemers.