Hoe til je een optreden naar een hoger niveau?

Veel mensen verdienen een boterham door op te treden. Bijvoorbeeld met hun muziek of theater. Maar er wordt ook veel ‘voor de lol’ opgetreden. Bij welke groep je ook hoort, je bent altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging die jouw kunst naar een hoger niveau tilt. Of misschien begeleid en ondersteun je wel iemand die graag de planken op gaat. In deze blog vertel ik wat je nog toe kan voegen aan je performances. Lees je mee?

Oefening baart kunst

De eerste spreekt voor zich maar een goede performance vraagt een goede voorbereiding en dat betekent; oefenen, oefenen, oefenen. Zeker wanneer je teksten voordraagt of uitspeelt, is het belangrijk dat deze goed in je hoofd zitten en dat je weet wat je verder moet doen behalve gewoon ‘wat regels op zeggen’. Als je iemands feedback wilt voor je op moet, vraag dan één of twee goede vrienden die je vertrouwt. Zij kunnen je dan helpen.

Treed op voor publiek

Een optreden is niets zonder publiek. Natuurlijk kan een publiek uit familie en vrienden bestaan maar als je jezelf meer uit wilt dagen, raad ik aan om je op social media te richten. Daar kan je je optreden promoten aan vreemden en zo trek je nieuw publiek naar je performances toe. Het is heel makkelijk om performance na performance te maken maar niet op te voeren, veilig ook. Maar daar word je geen betere artiest van. Door uit je comfortzone te komen, leer je heel veel. Vreemd en veel publiek kan daarbij helpen.

Denk aan de locatie

De locatie is van je performance is heel belangrijk. Voor sommige plekken moet je namelijk toestemming hebben voor gebruik. De straat is daar in de meeste gevallen een voorbeeld van. Maar het is ook een goede bestemming voor theater, muziek en dans optredens. Daarnaast is het makkelijk om te promoten en om publiek te trekken.

Voeg extra’s toe

Nu zal je deze punten waarschijnlijk zelf ook al hebben bedacht en misschien heb je ze zelfs ook al uitgevoerd. Nu iets nieuws. Wanneer je wilt dat men je performances serieus neemt, zul je dat zelf ook moeten doen. Naast tijd investeren, zal er waarschijnlijk ook wat geld in moeten gaan zitten. Het regelen van een podium voor de locatie van optreden is cruciaal. Verder kan ook het huren van verlichting enorm veel toevoegen aan een optreden. En wat dacht je van een rookmachine huren. Zo zet je een performance neer die men niet snel zal vergeten.

Live streaming

teeds vaker zien wij dat organisaties hun event willen streamen om meer bereik te creëren onder hun doelgroep. Wij regelen alles betreft uw live streaming naar meerdere beeldenscherm (ledschermen) in de ruimte of naar bijvoorbeeld facebook of YouTube.