Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Een vraag die iedereen wel eens een keer heeft. Misschien ben je pas net begonnen of gaat het even wat minder goed. We willen allemaal weten hoe wij onze online marketing SEO kunnen verbeteren. Het is namelijk belangrijk om dit bij te houden en hiermee mee te gaan in de tijd. Hoe meer je erover weet, hoe makkelijker je kleine aanpassingen kan doen voor je website. In deze blog ga ik je meer vertellen over het aantrekken van bezoekers.

Social media

Waarschijnlijk ken je Facebook, Twitter, Instagram en Tik Tok wel, een van de belangrijkste social media accounts van het moment. Je kan als ondernemer op elk social media platform een account aanmaken en reclame maken. Dit kan gratis maar ook met een klein bedrag. Op deze manier vergroot je jouw naamsbekendheid en zullen mensen je sneller vertrouwen. Het is natuurlijk wel van belang dat je deze accounts dagelijks bijhoudt. Hoe actiever jij bent, hoe actiever je volgers zullen zijn en dat is wat je nodig hebt. Als je dit gedeelte erg moeilijk vind kan je het ook uit handen geven. Bijvoorbeeld door social media agency GMU.online, hun zorgen ervoor dat al jouw social media accounts bijgehouden worden en het meest optimale er uit halen. 

Zoekmachine optimalisatie

Dit is een lastig maar erg belangrijk deel in het krijgen van meer bezoekers. Als bezoekers je namelijk gemakkelijk en snel kunnen vinden op Google, zullen ze ook sneller op jouw website klikken. Google geeft iedereen een ranking, hoe hoger de ranking hoe beter je staat aangeschreven op Google. Er zijn natuurlijk wat trucjes om een hogere ranking te krijgen. Zo vindt Google het zeer belangrijk dat jouw website snel laad, dus een snelle laadsnelheid heeft. Ze gaan jouw niet op de eerste pagina zetten als het 40 seconden duurt voordat de pagina volledig geladen is. Dit is namelijk slecht voor Google en voor jou. Linkbuilding daarentegen geeft je een hogere ranking in Google en meer verkeer op je website. Dit gebeurt echter alleen als het goed gedaan wordt. Dit is erg lastig en daarom wordt de zoekmachine optimalisatie vaak uitbesteed

Goede content

Natuurlijk is er niks zo belangrijk als goede content met de juiste zoekwoorden. Jouw bezoeker heeft een vraag en wilt graag dat die beantwoord wordt. Gebruik hiervoor makkelijke woorden en zinnen die iedereen kan begrijpen. 

Als je af en toe wat hebt gedupliceerd van een andere website, kan je op een lage score van Google rekenen. Google vind het namelijk zeer belangrijk dat iedereen zijn eigen teksten gebruikt. Je kan de tekst eventueel herschrijven in eigen woorden of helemaal verwijderen. Doe het in ieder geval niet en wees origineel. 

Maakt het overzicht van jouw content duidelijk. Gebruik hiervoor eventueel opsommingen, kopjes en subkopjes. Zet er voor de verduidelijking een foto bij en je zal een hogere ranking krijgen in Google.