Hoe kom je in aanmerking voor een zakelijke financiering?

Tegenwoordig zijn er allerlei zakelijke financiering mogelijkheden voor bedrijven. Dit is natuurlijk erg handig als je het nodig hebt. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden voor zakelijke financiering. Het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Wil je graag weten wat die voorwaarden dan precies inhouden? Lees dan vooral hieronder verder over de voorwaarden, maar ook de mogelijke manieren van een zakelijke financiering.

De voorwaarden

Om een zakelijke financiering aan te kunnen vragen, is het belangrijk dat je aan de voorwaarden voldoet. Het is ten eerste belangrijk dat je bedrijf de juiste rechtsvorm heeft. Dit kan onder andere een eenmanszaak of besloten vennootschap zijn. Ten tweede is het van belang dat jouw bedrijf al vijftien maanden bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. Kijk dus op tijd of je hieraan voldoet. De informatie kan je altijd bij de Kamer van Koophandel opvragen.

Verder is het van belang dat je een overzicht kan geven van de bij- en afschrijvingen van je rekening. Daar is een zakelijke rekening zeer geschikt voor. Er zijn een aantal branches wel uitgesloten. Laat jezelf daar goed over informeren. Het is ook nog goed om te weten dat je eigen vermogen positief is en dat er een bepaald bedrag is voor een minimale omzet. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kom je als het goed is in aanmerking voor zakelijke financiering.

Zakelijk krediet

Misschien vraag je je nu af wat voor zakelijke financiering je dan precies kan aanvragen. De eerste mogelijkheid is een zakelijk krediet. Het is belangrijk dat je het niet verwart met een zakelijke lening. Bedrijfskrediet houdt in dat er en bepaald geldbedrag voor jou wordt gereserveerd. Uit dit geldbedrag kan je vervolgens zelf bepalen hoeveel en wanneer je geld opneemt. Het voordeel van een zakelijk krediet is dat je weer geld kan opnemen wanneer je een deel hebt afbetaald.

Een zakelijk krediet wordt in ieder geval voor verschillende doelen gebruikt. Het is een handig middel wanneer je snel een onverwachte uitgave moet betalen. Het wordt ook vaak gebruikt om voorraden aan te schaffen voor je bedrijf.

Zakelijke lening

Een andere manier van zakelijk financieren, is een zakelijke lening. Het is een heel ander principe dan een zakelijk krediet. Bij een zakelijke lening vraag je namelijk een leenbedrag aan. Het leenbedrag wordt op een rekening gestort. Als je het wil, kan je dat leenbedrag meteen uitgeven. Je betaalt het leenbedrag dan maandelijks terug, maar je kan niet weer geld opnemen. Dat kan als een nadeel gezien worden ten opzichte van een zakelijk krediet. Het rentepercentage komt nog wel boven op het bedrag dat je terugbetaalt, maar het staat wel vast.

Gezien het vaak om een groot leenbedrag gaat, wordt een zakelijke lening vaak ingezet voor een langlopende investering. Veel bedrijven gebruiken het om bijvoorbeeld grote machines aan te schaffen. Naast machines zijn auto’s ook een bekend doel om een zakelijke lening te gebruiken. Kijk dus goed naar welke zakelijke financiering het beste bij jou past.