Hoe kan ik persoonlijke leningen vergelijken?

persoonlijke lening vergelijken


Een persoonlijke lening kan in veel verschillende situaties een goede uitkomst zijn. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om een persoonlijke lening af te sluiten. Er zijn enorm veel persoonlijke leningen te vinden. De opties zijn eindeloos. Het kan daarom lastig zijn om de juiste persoonlijke lening te vinden. gelukkig kun je tegenwoordig persoonlijke lening vergelijken.

persoonlijke lening vergelijken

 Wat is een persoonlijke lening?


Een persoonlijke lening is een vorm van lenen, waarbij het bedrag wat je leent in 1 keer volledig op je rekening wordt gestort. Het bedrag wat je per maand terugbetaald staat vast. Ook de rente die je over dit bedrag betaald is van te voren vastgesteld. Hierdoor kom je bij een persoonlijke lening niet voor verrassingen te staan. Bedragen die je hebt afgelost kun je niet weer opnemen. Hierdoor is het duidelijk wanneer je van de lening af bent.

 De voor- en nadelen van een persoonlijke lening


Bij het afsluiten van een persoonlijke lening komen er een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen kijken. Een aantal van de voordelen hebben we al besproken. Zo geldt er een vaste looptijd, waardoor je precies weet wanneer je van de lening af bent. Verder is het bedrag wat je per maand betaald van te voren vastgesteld. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast wordt het volledige bedrag in 1 keer op je rekening gestort wat een persoonlijke lening ideaal maakt voor bijvoorbeeld het financieren van een verbouwing of een nieuwe auto.


Er zitten ook wat nadelen aan een persoonlijke lening. Zo is een persoonlijke lening niet flexibel. Alles staat immers vast. Afgeloste bedragen kun je niet weer opnemen. Daarnaast kun je bij veel kredietverstrekkers een persoonlijke lening niet vervroegd aflossen.

 Persoonlijke leningen vergelijken


Aangezien er erg veel persoonlijke leningen te vinden zijn kan het moeilijk zijn de juiste te kiezen. Gelukkig kun je een vergelijking maken tussen persoonlijke leningen om zo degene te vinden die het beste bij jou past. Hierbij kun je filters toevoegen die voldoen aan jouw situatie. Denk aan hoogte van de lening of de mogelijkheid tot vervroegd aflossen.