Hoe gaan gemeenten zwerfafval tegen?

Gemeenten hebben steeds vaker en meer te maken met zwerfafval in de steden. Mensen worden steeds asocialer en laten afvalbakken volstromen. Daarnaast neemt het aantal inwoners vaak ook gigantisch toe en wordt er niet goed genoeg op ingespeeld. Hierdoor denken veel mensen dat ze maar direct een vuilnisbelt van de stad moeten maken. Maar hoe kunnen gemeenten die zwerfafval nu tegengaan en hoe pakken ze dat nu eigenlijk op? Lees je met ons mee?

Prikkers

Je kent ze wel die mensen die over straat al het afval wegprikken. Dit zijn vaak of goedkope krachten of mensen die een taakstraf uitzitten. Ideaal natuurlijk om het zo op te pakken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de normale vuilnisdiensten die ervoor zorgen dat de stad niet teveel vervuild. Vaak werken deze diensten hard maar is er gewoon niet op te werken tegenover alle bergen aan afval die mensen achterlaten. Wil jij een steentje bijdragen? Ruim dan je rommel netjes op.

Afvalvakken

De bekende afvalbakken in steden worden vaak zo vol gestopt dat mensen alles ernaast gaan gooien. Dit zorgt ervoor dat deze cirkel niet doorbroken wordt tot de bakken worden geledigd. Maar gelukkig zijn daar nu afvaloplossingen voor gemeenten. Er is een nieuwe ontwikkelaar de markt op gekomen die gemeenten en andere drukke gebieden gaat helpen. De oplossing zijn afvalbakken met een slimme sensor. Deze weet precies te melden of een afvalbak of container vol zit en tot hoever deze vol zit.

Minder ledigen = minder uitstoot

Daarnaast zorgen deze slimme bakken er voor dat er minder ledigingen plaatsvinden en dat gemeenten op effectieve plaatsen aanwezig zijn. Hierdoor wordt er ook minder uitstoot achtergelaten waardoor je weer effectiever en beter voor het milieu bent. Dus als je als gemeente ook genomineerd wilt worden voor ‘groene gemeente’ dan is dit zeker een aanrader!