Hoe een palletwagen jouw interne transport verbeterd

Werk jij in de logistiek? Of heeft jouw bedrijf een groot magazijn, maar heb je het idee dat je interne transport niet altijd optimaal verloopt? Wellicht is een palletwagen de oplossing voor jou! Een palletwagen is een zeer handig hulpmiddel voor het veilig tillen en verplaatsen van zware pallets of andere lasten. In dit artikel lees je hoe een palletwagen jouw interne transport verbetert. Lees snel verder en ontdek! 

Een palletwagen is voor meerdere doeleinden 

Een palletwagen is voor verschillende industrieën en toepassingen geschikt. Een pallettruck wordt voornamelijk gebruikt in een magazijn of werkplaats, maar ook in hele andere sectoren als de voedingsindustrie of meubelfabrikant worden palletrucks veel gebruikt. Uiteraard zijn palletwagens in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, voor verschillende doeleinden. Kijk bij het aanschaffen van een pallettruck altijd waarvoor je deze gaat gebruiken en koop de juiste palletwagen voor jouw situatie. 

Horizontaal transport 

In grote lijnen zijn er vier verschillende soorten palletwagens, namelijk: 

Handpallettrucks 

Elektrische palletwagens 

Hoogheffer palletwagens 

Handpallettrucks 

Wanneer je minder zware ladingen hoeft te verplaatsen volstaat een handpallettruck, aangezien deze al voor een groot deel ontlast. Heb je werknemers die de hele dag dingen verplaatsen met een palletwagen? Dan is een elektrische pallettruck wellicht meer geschikt. Wanneer je spullen van grote hoogte wilt pakken of op grote hoogte wilt plaatsen dan is de hoogheffer palletwagen iets voor jou. 

Ergonomisch werken 

Een palletwagen laat je interne logistiek een stuk sneller en beter verlopen, maar heeft nog meer voordelen. Doordat je het draagwerk allemaal laat uitvoeren door de palletwagen werk je ergonomisch en worden je medewerkers minder belast. Hierdoor voorkom je lichamelijk blessures onder je personeel en kunnen deze tevens sneller werken. Om deze reden geeft de aanschaf van hulpmiddelen het moraal van je personeel tevens een boost. Stel de instelbare functies van je palletwagen optimaal in voor het beste resultaat.