Het werk van een vrachtwagenchauffeur

Waar er een tijd was in Nederland dat er weinig vraag was naar vrachtwagenchauffeurs is dat tegenwoordig wel anders. In heel het land is er een tekort aan chauffeurs van vrachtwagen. Hoe dat precies komt weet niemand echt te vertellen. De voorwaarden die je geboden worden zijn goed tot zeer goed te noemen. In dit artikel bespreken we dan ook enkele voorwaarden die je kunt verwachten als chauffeur. Interesse in een baan? Dan adviseren wij je zeker om verder te lezen in dit artikel.

Wat wordt er geboden?


Wat kun je allemaal verwachten als je solliciteert voor een vacature vrachtwagenchauffeur c of ce? Het salaris dat je verdiend is gebaseerd op de CAO schaal en zal hier dan ook niet veel boven of onder liggen. Voor overwerk krijg je ook gewoon toeslag uitbetaald zoals in de CAO te vinden is. Andere voorwaarden die gelden zijn: acht procent vakantiegeld uitbetaling, een loyaliteitsbonus bij meer dan 1040 uur werk via VasteJob van ongeveer €250,-. Je kunt vanuit VasteJob extra stimulans verwachten in de zin van cursussen en tot slot is er veel diversiteit in je werk.

Wanneer kom je in aanmerking?


Niet iedereen kan zomaar solliciteren voor deze vacature. Er gelden een aantal eisen die horen bij deze openstaande vacature. Ten eerste is het belangrijk dat je zeer flexibel bent in je werktijden. Zo kan het voorkomen dat je af en toe in de nacht werkzaam bent in plaats van overdag. Dit gebeurt gemiddeld een week per maand dus het is belangrijk dat dit geen probleem voor je is. Daarnaast is flexibiliteit belangrijk omdat je af en toe ook dient in te vallen voor collega’s van je die bijvoorbeeld ziek zijn. Dat doen ze namelijk andersom ook als dit bij jou het geval is. Verder heb je een C of CE-rijbewijs en meerdere jaren ervaring in het vak.