Het voordeel van kantoorplanten

Groene planten bieden bedrijven een natuurlijke en tegelijkertijd mooie toevoeging aan hun interieur. Tegelijkertijd hebben ze een positief effect op het algehele welzijn van het klimaat kantoor. Door planten in uw interieur op te nemen, kunnen medewerkers genieten van de schoonheid van de natuur en de vele fysieke en psychologische voordelen van kantoorplanten.

Planten brengen niet alleen verschillende tinten groen op de werkplek, ze creëren ook een ontspannen omgeving die uiteindelijk leidt tot gelukkiger, gezonder en productievere medewerkers. Planten in kantoren zijn een blikvanger voor zowel klanten als collega’s en laten een positief klimaat kantoor gevoel achter. De plantensector is zich hiervan bewust en brengt creatieve oplossingen zoals vertikale muur of afscheidingswanden

Een groen klimaat kantoor vermindert stress

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen dat kamerplanten stress op de werkplek kunnen verminderen. Onderzoekers in de Verenigde Staten ontdekten dat de bloeddruk van de deelnemers aan de studie lager was als er planten in de kamers stonden. Deelnemers aan de studie verklaarden ook dat ze meer geconcentreerd waren in kamers met planten. Verschillende andere onderzoeken hebben aangetoond dat de aanwezigheid van planten het stressniveau verlaagde en de productiviteit van het kantoorpersoneel verhoogde.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit en reduceren lawaai

Moderne kantoorgebouwen met veelal gesloten luchtcirculatiesystemen kunnen tot tien keer meer verontreinigende stoffen bevatten dan de buitenlucht. Veel voorkomende giftige boosdoeners in een selcht klimaat kantoor zijn schimmel, formaldehyde, huisstofmijt, koolmonoxide en chemische reinigingsmiddelen.
Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit door vervuilende stoffen op te nemen én stabiliseren ook de luchtvochtigheid.

Groene planten beïnvloeden ook de akoestiek van een ruimte door de nagalmtijd te verkorten. Planten geplaatst in gebieden met harde oppervlakken zoals hardhouten vloeren, beton en marmeren muren hebben het maximale effect op het absorberen van geluiden die medewerkers afleiden en erg vervelend zijn.