Het belangrijkste vervoermiddel voor mensen slecht te been

Met deze titel bedoel ik niet een auto, of een elektrische fiets of iets dergelijks. Ik heb het hier over een oude vertrouwde rollator. Want zelfs met alle techniek tegenwoordig, is een rollator nog steeds een van de meest onmisbare voorwerpen voor mensen die slecht te been zijn. Of je het nou wilt gebruiken om boodschappen te doen, of om even een ommetje te lopen, het komt altijd van pas. Het is ook helemaal niet duur, en in tegenstelling tot de andere elektrische oplossingen, krijg je nog steeds wat nodige beweging. Toch wordt het tegenwoordig steeds vaker over het hoofd gezien, en afgeschreven als iets ouderwets en oubolligs. En daar hoop ik met dit blogje wat verandering in te brengen. 

Schaam je niet voor het gebruiken van een rollator

Iets wat heel vaak voorkomt, is dat mensen dit slecht te been zijn zich schamen voor het gebruiken van een rollator. Dit is compleet onterecht, en zou absoluut niet moeten. Een rollator is niet alleen maar voor ouwe van dagen, die even een ommetje willen lopen. Ook als je jong bent, of van middelbare leeftijd, kan een rollator ontzettend handig zijn. Als je slecht te been ben, is dit nou eenmaal zo. Je moet jezelf nooit hinderen, of het lastiger maken, door bang te zijn dat mensen je zullen oordelen. En soms is een rollator gewoon simpelweg de beste optie om voort te komen!

Waarom een rollator zo handig is

Ik ben nu wel aan het doorgaan over hoe belangrijk en handig een rollator is, maar hoezo is dit eigenlijk? Het geeft de juiste steun aan je die je nodig heeft. Je kan altijd leunen op iets tijdens het lopen, waardoor het een stuk minder intensief voor je benen is. Maar het geeft je tegelijkertijd nog wel de broodnodige beweging. Want om gewoon helemaal niet meer te bewegen is nooit goed voor je. Ook kan je het gebruiken om even te zitten als het lopen te veel wordt. Zo heb je altijd je persoonlijke stoel bij je, wat perfect is om op te rusten. Ook voor boodschappen is het heel handig, want je kan best wat spulletjes kwijt aan de onderkant van je rollator. Zo hoef je niet met een zware tas te sjouwen, je kan het gewoon naar huis rollen. En tenslotte, met de grote hoeveelheid rollators die er tegenwoordig zijn, kan je er bovendien nog ontzettend flitsend uitzien! Zoals mijn opa met de felrode rollator altijd zei, ik ga even op stap met mijn luxi ferrari. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *