Het belang van snel internet voor je bedrijf

Internet is van levensbelang

De dagen dat internet slechts een nieuwigheid was is lang voorbij. De internet bubbel van de jaren negen mag toentertijd misschien geknapt zijn maar tegelijkertijd is in de 30 jaar daarna het internet de belangrijkste revolutie aller tijden geworden. Zo ook voor bedrijven. Steeds meer bedrijven doen zaken via het internet of leveren online diensten. Maar zelfs bedrijven die niet over het internet werken hebben het tegenwoordig hard nodig voor optimaal presteren. Daarom wil ik in dit artikel de grootste voordelen niet zozeer van internet maar van snel internet bespreken. Waarom is het belangrijk voor bedrijven om te investeren in de snelst mogelijke internetverbinding.

Een snelle internetverbinding is ongelofelijk belangrijk voor het versturen en downloaden van bestanden, contracten, onderzoek doen en ander werk. Als je werknemers langzaam internet hebben dan gaat dit ten koste van de productiviteit. Niet alleen simpelweg omdat het internet langzaam werkt maar nog meer omdat langzaam ladende webpagina’s ervoor zorgen dat werknemers afgeleid en gefrustreerd raken. Er zijn meerdere onderzoeken geweest die uitwijzen dat langzaam internet duizenden dollars in omzet kan kosten.

Negatieve effecten werksfeer

Ik wil ook dieper ingaan op de negatiever effecten van langzaam internet voor bedrijven als het gaat om de bedrijfscultuur. Langzaam internet zal leiden tot frustraties en stress. Hierdoor zullen werknemers negatiever worden en zullen er sneller conflicten ontstaan tussen werknemers. Dit is algeheel slecht voor de werksfeer en productiviteit. Tegelijkertijd kunnen werknemers het werk minder goed doen. Een goede werksfeer is ontzettend belangrijk.

Er is nou eenmaal een gigantische verwisseling gaande momenteel. Zelfs de telefoon wordt steeds minder belangrijk. Meer en meer gesprekken worden via bijvoorbeeld Skype, Zoom of Google Hangouts gevoerd. Waar bedrijven vroeger veel telefoneerden gaat ook dit nu via het internet. Ook administratie gaat steeds vaker via het internet en bijna alle bedrijven gebruiken online hulpmiddelen voor verschillende taken. Snelle internetverbindingen geven ook de optie om vaker op afstand te werken. Veel werknemers vragen vaker of ze vanuit huis kunnen werken of zijn bereid tijdens hun vakantie bepaalde taken nog steeds op zich te nemen.

Je kunt tegenwoordig een teammeeting houden met mensen op afstand door bijvoorbeeld Zoom te gebruiken. Het is ook heel makkelijk om een dergelijke teammeeting op te nemen zodat andere werknemers de meeting later kunnen terugkijken. Op deze manier hoeven mensen geen belangrijke vergaderingen meer te missen. Wanneer je op zoek bent naar optimaal internet als bedrijf kun je daarom het beste een alles in 1 providercheck doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *