Het belang van goede afzuiging in horeca keukens

Werk je in de horeca, dan weet je dat een schone en goed geregelde keuken wat werk vergt. Leidinggevenden moeten er voor zorgen dat de keuken als werkplek een fijne maar vooral een veilige omgeving is. Een speler met een grote rol in die keuken is de horeca afzuigkap. Samen met de afzuigmotor zorgt deze voor afzuiging van lucht in de keuken. Goede afzuiging is horeca keukens is erg belangrijk. Lees hier meer over de voordelen ervan voor keukenpersoneel en de keuken zelf.

Betere hygiëne in horeca dankzij afzuiging

In keukens wordt veel olie en vet gebruikt. Dit kan verdampen. Vooral tijdens het frituren van eten verdampt er veel vet. Dit komt vervolgens in de lucht en gaat op muren en plafonds zitten. Niet erg hygiënisch dus. Doe je hier niks aan, dan gaat dat voor problemen zorgen met voedselveiligheid. Dat zou op zijn beurt weer zelfs kunnen zorgen voor sluiting van een restaurant of andere horecagelegenheid. Een goed ventilatiesysteem in horeca keukens voorkomt dit soort problemen. Vetdeeltjes worden uit de lucht verwijderd door de ventilatie voordat ze voor ernstige hygiëneproblemen kunnen zorgen. En wie wilt nu niet een veilige en schone keuken?

Verbetering van luchtkwaliteit in de keuken

Je hebt tijdens het koken niet alleen te maken met deeltjes vet in de lucht. Tijdens het klaarmaken van gerechten produceer je in de keuken hitte, rook, stoom en in de lucht zwevende deeltjes die voor irritatie aan de ogen en huid kunnen zorgen. Er kunnen zelfs ademhalingsproblemen ontstaan. En dat niet alleen bij mensen die in de keuken werken, maar ook bij ander personeel in het restaurant en de gasten. Met een goed ventilatiesysteem in de keuken voorkom je gezondheidsproblemen door de luchtkwaliteit. Een horeca afzuigkap en afzuigmotor halen de irriterende stoffen van het koken uit de lucht er reguleren de temperatuur in de keuken.

Houdt kooklucht uit het restaurant

Heb je wel eens een hele dag in een sterke lucht gezeten? Dat wordt meestal niet als prettig ervaren. Zonder goede afzuiging in de keuken blijven alle luchtjes in de ruimte hangen. Geuren gaan in de muren en in het meubilair zitten. Sterke geuren kunnen ervoor zorgen dat de keuken geen fijne plek blijft om in te werken. Een goed afzuigsysteem in de keuken zal ervoor zorgen dat de keuken een fijne werkplek blijft. Bovendien zullen je gasten geen last hebben van alle kookluchtjes. Een goed afzuigsysteem in de horeca keuken is dus belangrijk; het kan de beleving voor werknemers en gasten maken of breken!