Heren mode herfst/winter 2020

We zijn inmiddels aangekomen bij de herfst en ook de winter komt sneller dan je denkt. Het is dus weer tijd om zomerkleding in te ruilen voor wat warmers. In deze blog neem ik je mee langs de trends  in de mannenmode voor deze herfst en winter. Het kopen van nieuwe vette kledingstukken maakt je altijd blij, en dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken. 

Denim gekte

Een van de trends die we dit najaar veel gaan zien in heren kleding is denim. Afgelopen zomer was denim al enorm aan het terugkomen maar dit najaar zal het niet meer weg te denken zijn. Het zal hierbij niet alleen om de welbekende blauwe denim te gaan, maar denim in alle kleuren en printen. Een beige losvallende spijkerbroeken of een spijkerbroek met 2 kleuren denim, het mag alleen net wat minder standaard dit najaar. 

Een goede investering

Een andere trend (die in principe altijd gedragen kan worden!) is de blazer. De blazer is natuurlijk al jaren een klassiek garderobe item, vaak gedragen in de werksfeer. Dit najaar mag je echter overal aankomen in een blazer, zelfs wanneer het casual friday is op je werk is. Voor een echte casual look koop je de blazer iets minder form-fitting dan gewend gecombineerd met nette maar ook een ietwat wijde broek. Vermijdt de standaard kleuren waarin je normaal je pak zou kopen. In plaats daarvan zijn  beige en bruine tinten dit najaar een enorm hippe kleur. Van kastanjebruin tot lichtbeige, gematcht met blauwe denim en witte tinten.

Leer is terug

We zagen afgelopen winter bij de vrouwenmode al veel leer voorbij komen, Hierbij stonden leren broeken, bloesjes en jasjes centraal. Dit najaar gaat leer zijn intrede ook doen in de mannenmode, en vooral in de vorm van jassen. En niet het bekende leren biker jasje, maar lange jassen. De trenchcoat is ook al jaren een klassiek item voor de man, en dit jaar mag het ook van leer zijn. In combinatie met een nette outfit voor op werk of gecombineerd met een sweater voor een casual look. 

De cardigan (als jas)

Een cardigan zit niet alleen heel lekker, maar is deze herfst ook enorm on trend. Draag de cardigan gesloten over een blouse voor nette look of draag hem over een shirt, openhangend voor een heel ander effect. De cardigan is dit najaar enorm veelzijdig. Als jas, als spencer of gewoon als vest, het is allemaal even hip. Ook hierbij zien we veel oversized terugkomen, dus net een maatje groter dan je gewend bent. 

Natuurlijk is dit een kleine greep uit de aankomende trends, maar dit zijn wel de meest aanwezige trends. Natuurlijk moet je altijd zelf dragen wat je wilt, want er is geen goed antwoord in mode. Veel succes!