Heb jij wel of geen corona?

Wanneer je twijfelt of je wel of niet corona hebt is het verstandig om je te laten testen op corona. De meest accurate test is de speekseltest. Deze kun je aan huis laten doen of op een van de locaties door heel Nederland. Maar ook kun je er als bedrijf voor kiezen om meerdere mensen tegelijk te laten testen. Let wel op dat je dit je medewerkers niet kunt verplichtingen. Het voordeel van meerdere mensen tegelijk testen is dat je minder onkosten hebt. Je betaald dan ook maar eenmalig de voorrijkosten en de kosten voor de test. Ook scheelt het veel tijd in verhouding tot een GGD teststraat. En je medewerkers hoeven niet meer apart vrij te nemen wat dus veel werknemers uren scheelt.

Wat zijn de symptomen van een corona besmetting?

Een corona besmetting is herkenbaar aan de klachten van een griep. Echter is corona net zo besmettelijk als het SARS virus. Deze virussen zou je ook familie van elkaar kunnen noemen. In sommige gevallen verliezen mensen ook hun geur en smaak. Dit zijn signalen waar je normaal niet op let maar die wel van belang zijn. Je kan beter een keer teveel testen als te weinig. En of je nu een zelftest doet of dat je naar een teststraat gaat meten is weten. Er kan veel ellende voorkomen worden door er op tijd bij te zijn.

Wat moet je doen als je corona hebt?

Als je corona hebt is het belangrijk om direct in thuis isolatie te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om je huis schoon te maken met bijvoorbeeld chloor. Zo voorkom je een herbesmetting nadat je negatief getest bent geweest. Ook dien je vrienden en familie te benaderen waarmee je in de afgelopen 14 dagen contact hebt gehad. Het is namelijk raadzaam dat zij ook gaan testen. Als je er snel bij bent is deze ziekte in de meeste gevallen te genezen. Echter is dat ook niet voor iedereen. Bijvoorbeeld mensen met longklachten of diabetes. Zij hebben een verminderde weerstand en belanden helaas vaak in het ziekenhuis. Een goede bescherming doen je niet alleen voor jezelf maar ook voor je dierbaren.

Ventilatie en corona voorkomen

Om de kans op een corona besmetting te verlagen kun je het beste goed ventileren. Volgens het RIVM is de ideale luchtvochtigheid 40-60%. Het virus krijgt dan namelijk zo min mogelijk kans om zich te verspreiden. Je kunt dit door huishoudelijke apparaten verbeteren. Maar een voordelige oplossing is het hebben van groene planten. Deze geven namelijk veel zuurstof en dit resulteert in een betere luchtvochtigheid. Ook op scholen en bedrijfslocaties is dit van groot belang. Gelukkig wordt dit dan ook veel door werkgevers opgepakt. Ze willen immers ook geen lange tijd voor een zieke medewerker betalen. Daarom zijn er op de meeste locaties desinfectie middelen aanwezig. Sommige werkgevers geven zelfs gratis mondkapjes weg. Dit allemaal om te voorkomen dat het personeel besmet raakt.