Geld verdienen met bloggen

Bloggen om geld verdienen is tegenwoordig een goede manier van online geld verdienen. Bloggers waren de oorspronkelijke influencers, ook was blogger oorspronkelijk voor de meeste mensen een hobby en een beroep. Tegenwoordig is het een part- of fulltime job voor mensen geworden, maar even snel geld verdienen met bloggen? Dat lukt 9 van de 10 keer niet, er komt meer bij kijken dan je denkt.

 

Hoe maak je geld met bloggen?

Er zijn duizenden mensen die een opmerkelijk inkomen hebben door te bloggen. Bloggers verdienen hun geld via sterke sociale media kanalen om zichzelf te ondersteunen als onafhankelijke influencer. In dit artikel bespreken we een paar manieren om inkomsten te genereren met bloggen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat je betaald krijgt voor het aanraden van producten van anderen. Je linkt mensen door naar een andere website. Stel je voor, jij blogt over een bepaald product uit een bepaalde branche, dan kun je een deal sluiten met een merk uit dezelfde branche. Als iemand dan via jouw blog het product koopt, ontvang jij een (afgesproken) marge van dat product. Dit is een goede manier om wat bij te verdienen met je blog. Het werkt alleen wel als je een groot bereik hebt en je lezers daadwerkelijk op de linkjes klikken.

Gesponsorde content

Gesponsorde content, ook wel bekend als advertorial, houdt in dat je een blogpost gaat schrijven in ruil voor een financiële vergoeding. Dat kan overduidelijk in de vorm van een advertentie waarbij je bijvoorbeeld een aantal redenen geeft om een bepaald product te kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een informatie artikel/blog te schrijven over een bepaald product en/of dienst en daarin een link te plaatsen naar een online merk van het product en/of dienst waarover gesproken wordt. Dit is dus een mooie manier om inkomsten te genereren.

Google advertenties

Google’s advertentieprogramma is de meeste bekende en 1 van de vele inkomstenbronnen voor publishers. Er worden verschillende advertenties getoond en je hebt daar weinig invloed op. Google bepaalt welke adverteerder het meeste oplevert. Hiermee verdien je per klik een bepaald bedrag. Wel is het gebruiksgemak van belang voor je lezer. Stoor je lezer niet om door een berg advertenties heen te moeten kijken en voor een paar extra euro’s.

Betaald gedeelte op je website

Je kunt ervoor kiezen om zelf een product te maken en dat te verkopen via je blog. Denk bijvoorbeeld aan een eBook of een cursus. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van een bedrijf, maar dan moet je wel eerst een product hebben. Als je lezers toegang wil tot al je artikelen, dan kunnen je lezers daar een contributie voor betalen. Maak dus eigenlijk een soort VIP voor je vaste lezers. 

Conclusie

Zo zijn er nog veel meer manier om geld te kunnen verdienen met bloggen. Geld verdienen met bloggen valt onder online geld verdienen. Je lezers zullen vanzelf komen en van je kopen wanneer ze je kennen, leuk vinden en vertrouwen. Er is geen einde aan dit proces en aan de dingen die je kunt leren, maar er is ook geen einde aan hoeveel je kunt verdienen met blog! Geld verdienen online met een blog kan zeker. Wat je nodig hebt is een goede blog met goede blogposts en bezoekers.