Ga boeren in Amerika!

Je hebt een prachtige kleine boerderij in Nederland. Maar eigenlijk wil je ook heel graag het leven in Amerika meemaken. En dan hebben we het niet over een vakantie van twee weken, maar het échte leven. Klinkt onmogelijk? Dat is het zeker niet! Deze agrarisch makelaar in Overijssel kan helpen met het taxeren en verkopen van je boerderij. En dan is het tijd om opnieuw te beginnen in het land van onbegrensde mogelijkheden! Maar hoe begin je een boerderij in Amerika? Wij hebben het in het kort voor je beschreven,

Denk na over je motivatie

Of je nu nog niet zoveel ervaring hebt, of dat je al zeer ervaren bent in het vak, bedenk goed waarom je deze boerderij wilt beginnen. Dit is erg belangrijk als je succesvol wilt zijn. Start je de boerderij omdat je het als hobby wilt, of juist voor de winst? Of omdat je iets wilt bijdragen aan de maatschappij of het milieu? Het is zo belangrijk om dit voor jezelf duidelijk te hebben omdat je motivatie een directe invloed heeft op je strategie. Ook kan je keuze invloed hebben op te betalen belastingen. Wees daarom hierover heel eerlijk naar jezelf toe.

Land kopen of leasen

Nadat je hebt uitgezocht wat je wilt boeren en hoe je het gaat vermarkten, is het tijd om op zoek te gaan naar een stuk land. In Amerika is het populair onder nieuwe boeren om land te leasen. Dat is omdat het veel minder financieel risico met zich meebrengt dan land kopen en je minder startkapitaal nodig hebt. Daartegenover heeft het kopen van land het voordeel dat je volledig zelf mag weten wat je er mee doet (mits binnen wettelijke regels natuurlijk). Om land te gaan leasen, moet je iemand vinden die land bezitten maar het niet gebruiken.

Je product verkopen

Een voor de hand liggende plek om je producten aan de man te brengen, zijn de farmers’ markets. Maar er zijn natuurlijk nog meer wegen naar Rome. Een manier is om een winkel of kraam neer te zetten op je eigen grond. Dat is natuurlijk alleen als er genoeg mensen dagelijks langs je land komen. Heb je dat geluk niet of wil je het graag ook groter aanpakken, dan zijn er ook nog andere opties. Je kan je aansluiten bij een CSA, of met andere boeren onder een gezamenlijk merk je producten verkopen. Genoeg mogelijkheden! Vergeet niet dat ook wanneer je alles op de rit is, er op de boerderij altijd wel iets te doen is!