Ergernissen in de woonwijk

Je kent het wel; de buurtapp staat weer roodgloeiend. Er is een verdacht persoon gesignaleerd of de fiets van het buurmeisje is gestolen. De woonwijk waarin je (gaat) wonen speelt een zeer prominente rol in jouw leven. Op welke zaken kan je letten? En wat zijn dan de meest voorkomende ergernissen in een woonwijk. Wij sommen ze op.

Hondenpoep

Woon je in een buurt met veel groen en spelen jouw kinderen het liefst buiten? Dan erger jij je waarschijnlijk groen en geel aan hondenpoep. Huisdieren, ook katten, zorgen vaak voor verdeeldheid in de buurt. Heb je zelf een hond? Houd je dan netjes aan de regels en ruim zeker de poep van je huisdier op.

Stankoverlast

Stankoverlast bederft het woonplezier. Als je de ramen of deuren niet kan openzetten omdat de geur niet te verdragen is. Dit kan komen door een verstopt riool of door wateroverlast. Woon jij in de regio Utrecht? Laat dan het riool ontstoppen door de loodgieters van Rioolverstopt.nl.

Asociale buurtbewoners

Je veilig en op je gemak voelen in de wijk waarin je woont is natuurlijk van groot belang. Ook als je kinderen hebt, vind je het belangrijk dat ze in een goede, veilige wijk opgroeien. Hoe gaan buurtbewoners met elkaar om? Wordt er vriendelijke gedag gezegd? Of heerst er een vijandige sfeer? 

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast is één van de meest voorkomende redenen waardoor er burenruzies ontstaan. Niet alleen overlast qua muziek maar ook het gooien met deuren zorgt voor ruzies. 

De meeste ergernissen ontstaan op het moment dat woont in je huidige woning. Wil je gaan verhuizen naar een nieuwe buurt? Vraag dan een buurtbewoner naar zijn of haar mening. Gegarandeerd dat je een duidelijk beeld krijgt.