Er is hulp nodig

Je ziet het vast steeds vaker voorkomen. Jongeren die binnen een bepaalde tijd veel drinken. Zoals 4 tot 6 glazen binnen 2 uur. Hierdoor bereik je de 0,8 promille bloedalcoholgehalte in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld black-outs veroorzaken, de bloeddruk stijgt en het kan zorgen voor nierfalen of hartaandoeningen. Zo zie je maar dat er veel grote gevolgen aan binge drinken hangt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen omdat niemand dit wil meemaken.

Wat kan je doen?

Hier valt gelukkig iets aan te doen. Wanneer jij denkt dat je een binge drinker ben kan je gelijk aan de slag om het te verhelpen. Want de gezondheid staat natuurlijk voorop. Bij sobriety online kan je in therapie. Hierin ga je gesprekken aan en online behandelmodules. Het gedrag is een van de belangrijkste aspecten waarom er wordt binge gedronken.

Hier wordt er gekeken naar het stoppen van drinken of het minder drinken of het gecontroleerd drinken. Ze besteden aandacht aan psychische klachten die gevolg kunnen zijn van het alcoholgebruik. Sobriety online biedt de kans dat je in een vertrouwde omgeving op je eigen tijd aan je problemen kan werken.

Alcoholmisbruik

Naast binge drinken is er ook nog het begrip alcoholmisbruik. Alcoholmisbruik is wanneer je te veel alcohol drinkt per week. Bij het gebruik van deze hoeveelheid alcohol kunnen er negatieve gevolgen zijn. Het alcohol kan zorgen voor de belemmering van het werk de opleidingen en problemen met de familie. Je bent niet per se een alcoholist wanneer je misbruik maakt van alcohol maar je hebt dan wel een alcoholprobleem. De oorzaken van dit probleem kunnen zijn stress of het kwijtraken van negatieve emoties. Hierbij kan je bijvoorbeeld drinken voor een belangrijke presentaties of voor iets waarbij er druk op je staat. Zo nemen sommige mensen vroeg op de dag een drankje om de dag “makkelijker” door te kunnen komen. Hierbij krijg je het gevoel dat je alcohol nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Welke problemen?

Er is een van de volgende problemen wanneer het uitgangspunt alcoholmisbruik is:

  • Door middel van het alcohol gebruik niet meer kunnen voldoen aan de verplichtingen.
  • Alcohol drinken in gevaarlijke fysieke situaties.
  • Door alcohol in aanraking komen met justitie.
  • Alcohol drinken waardoor er problemen ontstaan.

Zo kun je zien dat er veel verschillende situaties kunnen zijn waarom er wordt gedronken en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Maar soberiety online kan ermee helpen door middel van unieke technieken en het bijhouden van je alcohol gebruik.