Een makkelijke bedrijfsverhuizing? Dat kan!

We kennen allemaal wat er bij een ‘normale’ verhuizing komt kijken. Het is een hoop geregel. Nu kun je bij je persoonlijke verhuizing de tijd nemen, maar met verhuizing van je bedrijf wil je natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Je business moet namelijk gewoon door kunnen lopen. Om daarvoor te zorgen, kun je een professioneel bedrijf inschakelen die je al je zorgen ontneemt, zoals Dros Facility Group. Wil je weten wat de belangrijkste dingen zijn om op te letten bij jouw bedrijfsverhuizing? Lees dan verder.

Plan goed

Welke dag ga je verhuizen? Tot hoe laat kunnen je medewerkers doorwerken? Weet je personeel wat ze moeten doen? Zorg dat het hele bedrijf op de hoogte is van alle verhuisplannen en hun taak hierin. Maak hier iemand voor verantwoordelijk die de tijd in de gaten houdt en vragen kan beantwoorden. Als je hebt te maken met verschillende afdelingen die moeten verhuizen, kan het handig zijn om een draaiboek te maken zodat dingen niet door elkaar gaan lopen. Je wilt niet dat iemand te laat is op deze dag.

Gebruik een makkelijk systeem

Wanneer alles in dozen zit, is het lastig om te zien wat nu wat is. Zo weten je collega’s noch de verhuizers waar elke doos heen moet. Om dit te voorkomen kun je codes gebruiken om aan te geven waar alles heen moet. Gebruik hiervoor geen ingewikkelde codes. Dus geen ‘7BG5 = kantine’ en ‘8BG5 = magazijn’. Maak gebruik van cijfers (simpel 1 t/m 20) of zelfs kleuren. Groen voor kantine, rood voor magazijn etc. En vergeet niet om iemand een laatste ronde door het oude pand te laten doen om zeker te weten dat alle spullen mee zijn.

Maak je nieuwe adres startklaar

Of je nu verhuist naar pand van nieuwbouw of bestaande bouw, check of alles het doet. Gaan de lichten aan? Is er stromend water? Is het alarmsysteem aangesloten? Daarnaast wil je natuurlijk dat je alleen maar de spullen hoeft uit te pakken en dat je verder aan het werk kan. Dan is het heel onhandig als er bijvoorbeeld nog vloerbedekking gelegd moet worden en je spullen al zijn verhuisd. Regel dit soort dingen dan ook ruim van tevoren. Reken bij het plannen er op dat dingen misgaan, zodat je speling hebt.

Tot slot: vergeet niet je verhuizing door te geven!

Het onhandigste wat kan gebeuren, is dat je contacten voor een dichte deur staan bij je oude adres omdat ze niks wisten van de verhuizing. Geef dit dus ook ruim van tevoren door! Stuur ze ook een herinnering van je verhuizing wanneer je bent verhuisd. Denk hierbij je adresgegevens online, instanties, de schoonmaker en natuurlijk je klanten. Succes met je bedrijfsverhuizing!