Een hittegolf op kantoor: 3 tips

Het is een grillige periode: de voorzomer. In de maand juni wisselen de hitterecords en meer herfstachtige taferelen elkaar voortdurend af. Hiermee is het een voorbode van de zomerpiek in juli en augustus. De hoogste tijd om – als ondernemer in Den Haag – na te gaan denken over het hitteplan op kantoor. Hoe maak je het jouw werknemers zo comfortabel mogelijk in tijden dat het weer in Nederland temperaturen van 30+ gaat aantikken? In deze blog deelt Lemij Klimaattechniek enkele tips.

1. Installeer een airco

Warme temperaturen in Nederland. Of we dat nu fijn vinden of niet: we zullen eraan moeten wennen. De verwachting is namelijk dat klimaatverandering van ons natte, koele landje het nieuwe Spanje gaat maken. En dat gaat niet lang meer duren. Dat betekent hete zomers, waarin de temperaturen van ruim 30 graden niet langer een uitzondering zijn. Het plaatsen van een airco is dan ook een goede investering. Voor de toekomst en voor nu. Laat dit systeem altijd plaatsen door een erkende airco specialist uit Den Haag.

2. Trakteer regelmatig op ijs

Vocht, vocht en nog eens vocht. Zeker bij de warmere temperaturen is het belangrijk dat jouw personeel voldoende water binnenkrijgt. Natuurlijk is de kraan en het koffiezetapparaat gewillig, maar om de nodige verkoeling te bieden zijn er ook andere oplossingen. Zoals het uitdelen van (water)ijsjes. Dit is niet alleen goed voor de afkoeling, maar ook voor de algehele sfeer op kantoor. En daarmee de productiviteit. Dit plan kent dus alleen maar winnaars!

3. Bied fruit aan

Fruit. Deze voedselgroep is het hele jaar door enorm populair onder werknemers. Het is namelijk gezond en lekker van smaak. Tijdens de hete Hollandse zomer is het eten van mandarijnen, appels en druiven nog belangrijker. Hiermee vullen jouw werknemers niet alleen hun vochttekorten aan, maar ook het broodnodige zout. Deze stof is nodig om effectief warmte af te voeren. Namelijk door te zweten. Klinkt onsmakelijk, maar op deze manier houdt het lichaam zijn eigen temperatuur laag. En dat is nodig om goed te kunnen functioneren.

Hoge temperaturen op kantoor. Daar wordt niemand blij van. Als werkgever doe je er dan ook goed aan om voor verkoeling te zorgen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een airco te laten plaatsen, ijsjes uit te delen en fruit klaar te zetten. Een fijne, Hollandse zomer gewenst!