Een groot bereik en een betere verkoop met Google Marketing

Online marketing is natuurlijk een methode die niet uit uw marketingstrategieën mag ontbreken en Google Marketing is hier een belangrijk onderdeel van. Een online marketingspecialist kan u helpen deze populaire zoekmachine te gebruiken om uw product sneller en beter te verkopen en daarvoor heeft het een enorme database van gebruikers waarvan u kunt profiteren. Elke dag worden er meer dan 3,5 biljoen zoekopdrachten uitgevoerd en hier zitten ongetwijfeld ook potentiële klanten voor u tussen. En omdat deze een bepaalde opdracht invoeren weet u al exact waarnaar ze op zoek zijn. Google geeft u een manier waarop u doelgericht kunt adverteren en dat is in deze wereld natuurlijk onschatbaar.

Wat is Google Marketing?

Als u Google Marketing wilt gebruiken voor het promoten van uw product of dienst, dan kunt u voor relatief weinig geld een campagne beginnen. Vaak betaalt u dan per click op uw advertentie, of worden de advertentie plaatsen geveild. Hoe dan ook, u kunt via Google gebruik maken van een advertentieplek boven de zoekresultaten of u kunt een banner huren waarop uw product tijdelijk wordt geadverteerd. Deze banners zijn te vinden in apps, op websites, bij YouTube video’s en nog vele andere mediakanalen. Als laatste kunt u uw producten of diensten uploaden bij Google Shopping en deze onder de aandacht brengen van alle Google gebruikers die deze aan willen schaffen. Dit geeft u het voordeel dat u niet alleen verkoopt als iemand al naar uw website geleid is, maar al voordat deze uw website gezien heeft.

Google Marketing uitbesteden

De goede online marketingbureaus kunnen u helpen met het opzetten van uw Google Marketing campagnes. Zij weten exact welke manier van adverteren voor u het beste is en kunnen u adviseren over de opties die u tot uw beschikking heeft. Daarnaast weten ze ook hoe u een goede advertentie kunt samenstellen die niet alleen de aandacht trekt, maar die ook klanten oplevert. De kennis van een ervaren online marketeer kan voor u goud waard zijn. Als het goed is zal u het geld dat u aan het marketingbureau betaalt voor hun diensten terugverdienen met de winsten die u daardoor gaat maken. Een goed marketingbureau is daarom essentieel voor het opzetten en draaien van een succesvolle Google Marketing campagne.

De verschillende methodes

Er worden bij Google Marketing verschillende methodes toegepast en Google biedt u daar verschillende programma’s voor aan. Via Google Adwords kunt u advertenties plaatsen op een aantal manieren. Via Google Adwords kunt u ook een Google Shopping advertentie maken, eventueel voor alle producten in uw webwinkel. Deze bestaan vaak uit een titel, een foto, een prijs en een korte productomschrijving. De klanten kunnen uw producten dan via Google aanschaffen. Er is ook remarketing, wat betekent dat voorgaande geïnteresseerden weer even aan het jasje getrokken worden. En uiteraard kunt u zoekmachine optimalisatie ook onder deze noemer plaatsen, omdat een vermelding op de eerste pagina van de zoekresultaten u automatisch een grote voorsprong geeft op alle concurrenten die op pagina 2 zijn beland. Tijd dus om de specialisten in te schakelen en uw omzet samen met Google te vergroten.