Een eigen werkplaats: dit zijn de opties

Ben jij houtbewerker, meubelmaker of kunstenaar en zoek jij nog een eigen werkplaats? Dan geven wij jou in deze blog een aantal waardevolle tips. Er zijn namelijk meerdere opties waar jij uit kunt kiezen. Zo kun je een studio huren, een loods bouwen of op zoek gaan naar een leegstaande schuur.

Een eigen loods

Hoe fijn zou het zijn om je eigen loods te bouwen? Tegenwoordig kun je dat heel gemakkelijk doen aan de hand van een loods bouwpakket. Zo bestaan er standaard maten, maar je kunt ook een loods op maat laten maken. Een gemiddeld bouwpakket bestaat onder andere uit een staalconstructie, dak- en gevelbekleding, deuren, goten en afwerkprofielen. Aan de hand van een duidelijke handleiding kun je deze onderdelen relatief snel monteren. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd een handige klusjesman laten komen. Heb je na een aantal jaar de loods niet meer nodig? Bouw deze dan af en verkoop hem!

Studio huren

In Nederland zijn er ontzettend veel bedrijfsruimtes beschikbaar die bedoeld zijn als creatief kantoor. Je kunt deze studio in je eentje huren, maar je kunt de studio ook delen met andere creatievelingen. Moeite met de juiste plek zoeken? Doe dan een oproepje op social media zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Wie weet kent iemand binnen jouw netwerk de juiste plek!

Een schuur

Omdat de zolderkamer vaak niet geschikt is als werkruimte, verplaatsen veel kunstenaars hun werk naar de schuur. Misschien kun jij de schuur in je tuin omtoveren tot werkplek, maar we snappen ook als je hier de ruimte niet voor hebt. In dit geval is een leegstaande schuur van een boer een idee. Sommige boeren hebben ruimte genoeg en verhuren een deel van hun schuur als werkplaats.