Drie dingen die we het meest zullen missen deze zomer

In de huidige situatie rondom het coronavirus is er een hoop veranderd. Ondertussen zijn we van een bijna volledige lockdown naar een situatie waarin je vrijwel alles weer mag doen gegaan, maar toch zijn er diverse dingen die deze zomer niet hetzelfde zijn als het was. Begrijp me niet verkeerd, het is erg goed en belangrijk dat we ons met zijn allen aan de regels houden om zo het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Maar er zijn wel een aantal dingen die we deze zomer erg zullen missen.

Het festivalseizoen

Natuurlijk gaan de festivals deze zomer niet door. Lowlands, Pinkpop, Woo Hah en nog veel meer van onze favoriete zomerfestivals zijn gecanceld. Geen entreebewijzen en polsbandjes dit jaar, we zullen het nu vanuit huis leuk moeten maken. Gelukkig zijn er veel horecagelegenheden weer open en kun je ook weer buiten huis dronken worden en muziek luisteren. Ook streamen veel zenders online of op televisie oude concerten en festivals terug. We maken er ondanks alles gewoon het beste van.

Verre vakanties

Reizen naar een ver land? Dat zit er deze zomer niet in. Ja, het is mogelijk om naar bepaalde landen weer te reizen, maar niet zomaar omdat het leuk is. Eigenlijk moet je het reizen zo veel mogelijk proberen te vermijden. Gelukkig kan je wel in Nederland een kleine vakantie boeken en heb je zo toch even dat gevoel van weg zijn. Het hoeft niet ver weg te zijn om alsnog een leuke vakantie te zijn. Verblijf bijvoorbeeld een weekje in een hotel aan de Randstad of rust een weekend uit op de Veluwe. Na al dat binnen zitten mag dat ook wel weer.

Met groepen vrienden afspreken

De zomer betekende vaak afspreken met een grote groep vrienden of familie, maar ook dit gaat niet echt meer. Nu mag je wel afspreken, maar zal je anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Daar is ook geen beginnen aan. Beter om zulke situaties dus te vermijden. Maak het daarom leuk door veel met elkaar te facetimen of spreek in kleine groepen af op veilige afstand. We moeten natuurlijk niet de regels negeren die in Nederland nog steeds gelden, want ze zijn er niet voor niks. Mensen worden naarmate de tijd vordert steeds lakser in het naleven van de maatregelen. Onthoud altijd hoe belangrijk het is dat we voor elkaar zorgen en dat we het virus zo snel mogelijk willen laten verdwijnen.